Това заяви вчера джихадистката групировка, цитирана от САЙТ - американския

...
Това заяви вчера джихадистката групировка, цитирана от САЙТ - американския
Коментари Харесай

ИД: Воин на ”Ислямска държава” атакува кръстоносци в Ню Йорк

Това съобщи през вчерашния ден джихадистката формация, представена от САЙТ - американския център, профилиран в следенето на джихадистки придвижвания в интернет, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

"Един от воините на "Ислямска страна " нападна кръстоносци на улица в Ню Йорк ", се споделя в публикация на онлайн седмичника на групировката "Ан Наба ".

"По волята на Аллах интервенцията вся боязън в Америка на кръстоносците и ги накара да засилят ограниченията за сигурност и механизмите за ограничение на имигрантите в Америка ", добавя изданието.

Извършител на атентата с пикап е 29-годишният узбек Сайфуло Саипов, който също съобщи принадлежност към "Ислямска страна " и сподели, че е "горд " с постъпката си. Според управляващите на Ню Йорк Саипов е следвал указания от "Ислямска страна "
.
През последните години ИД приканва в интернет поддръжниците си да употребяват транспортни средства, ножове и други елементарно набавящи се средства за ликвидиране. От средата на 2016 година смъртоносни набези с транспортни средства имаше в Англия, Франция и Германия, отбелязва АП.

Президентът Доналд Тръмп съобщи, че би му се желало да изпрати Саипов в пандиза в Гуантанамо, само че означи, че там правосъдната процедура е по-бавна от тази на американската федерална правосъдна система.

Но тази опция отпадна, откакто прокуратурата повдигна обвинявания в тероризъм на узбекския преселник във федерален съд в Ню Йорк.

"Трябва да се работи бързо. СМЪРТНА ПРИСЪДА ", написа Тръмп в Туитър няколко часа, откакто туитна за пръв път, че Сайфуло Саипов би трябвало да бъде наказан на гибел.

Родителите - всемирски узбеки


Родителите на атентатора от Ню Йорк са всемирски и "обикновени " узбеки, които живеят удобно в предградие на Ташкент.

Радио Свободна Европа цитира поискали анонимност съседи на фамилията на Сайфуло Саипов. Според тях родителите на Саипов имат дребна сергия за облекла на локален пазар, имат кола и са притежатели на къщата си. Те живеят в предградието на Ташкент Уштепа, а преди този момент са били в апартамент в столичен квартал на междинната класа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР