Това заяви във Враца здравният министър професор Николай Петров, съобщи

...
Това заяви във Враца здравният министър професор Николай Петров, съобщи
Коментари Харесай

Подготвят Се Огромни Промени В Здравеопазването!

Това съобщи във Враца здравният министър професор Николай Петров, заяви " България он еър ".

Той към този момент е приказвал с шефа на " Пирогов " и утвърждава уволнението на дежурния екип, отказал обзор на 74-годишен мъж, който по-късно умря в Александровска болница.

След като завърши и инспекцията на министерството, следва да бъдат направени няколко генерални промени в опазването на здравето като цяло.

Една от концепциите - на околните на умрял пациент да бъде спестено ходенето по гишета. Това ще провеждат сестри или санитари.

Другите пък са ориентирани към приема на пациент.

Подритват незабавния пациент сред лечебните заведения >>

" Първо още веднъж ще актуализираме тази заповед на различен мой предходник министър, че незабавният пациент се води в най-близкото лечебно заведение. Но няма да спрем до тук, а ще продължим малко по-нататък.

В лечебното заведение пациентът остава и в случай че той не е профилен, ще би трябвало лечебното заведение да има грижата да го предислоцира към друго лечебно заведение, където профилът би бил по-добър, а не това да е грижа на екипа с колата за спешна помощ ", изясни проф. Николай Петров.

Дир.бг напомня, че през вчерашния ден шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов уволни дежурния екип в кабинета по кардиология и вътрешни заболявания в незабавното поделение поради умрелия Спас Добрев. За случая описа неговата брачна половинка, откакто незабавния екип закъснява, а лечебни заведения си трансферират отговорността по приема му.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР