Това заяви в предаването Алтернативата експертът по сигурност и кандидат

...
Това заяви в предаването Алтернативата експертът по сигурност и кандидат
Коментари Харесай

Николай Радулов: Абсолютно сигурно е, че са подслушвани политици

Това съобщи в предаването " Алтернативата " специалистът по сигурност и претендент за народен представител от " ИТН " проф. Николай Радулов.

Според него може да е имало и процесуално дело, за което не знаят. Не е ясно кой е слушал, само че тези, които са задали тона, са били сигурни, че Божков няма общо, счита още Радулов.

По думите му технологията на подслушването е елементарна - лицата на-вероятно да намерили място в създаването или делото пименно.

" Заявителят (ДАНС, Министерство на вътрешните работи, ГДБОП) е направил настояването, което е отишло в съд. Той издава разрешението и ръководителят на службата, която експлоатира СРС (председателят на ДАТО и ДАНС) издава заповед и стартира подслушването, следенето и каквото се сетите ", изясни Радулов.

Съществува и опция за далечен достъп: " Тоест службата, която подслушва, е ДАТО, само че защото става въпрос за дело от особена значимост като тероризъм, подготовка за ликвидиране, събаряне на законно определено държавно управление, става отдалечено подслушване с акаунт ", сподели още проф. Радулов.

По думите му оперативният служащ има право единствено да слуша диалога. Това се прави, тъй като концепцията е, че в случай че тези, които вземат участие в диалога, кажат " в този момент ще подготвим бомбата за гърмеж ", да може се работи незабавно.

" Но в същото това време върви запис в Държавната организация " Технически интервенции ". Няма СРС без запис. На края на периода може заявителят да твърди, че не е належащо да се основава доказателството средство и тогава записите би трябвало да бъдат унищожени до 2 седмици ", изясни той.

Радулов бе безапелационен - в случай че се окаже, че записите са унищожени, това разкрива че е имало подслушване.

Кадровите промени в ДАНС Радулов дефинира като “добро начало” във връзка с управлението на службата. Не е обаче задоволително.

" Законът на ДАНС е по този начин изменен, че с цел да станеш ръководител, би трябвало да имаш 12 години стаж. По времето на Пеевски стажът беше 8 години, тъй като тъкмо толкоз имаше той, а неговите заместници можеха да бъдат определени при 3 години и половина. Ставаше дума за съответни хора ", уточни проф. Радулов и добави - промените в ДАНС са с хора от същото ръководство на ГЕРБ.

“Бъдете сигурни, че в ДАНС до приблизително равнище в последните години са свързани по един или различен метод с ГЕРБ. И за Министерство на вътрешните работи е същото ", добави още той.

По думите му служебното държавно управление би трябвало да бъде доста деликатно, когато назначава някого на основна служба. Радулов бе безапелационен, че последващо държавно управление би трябвало да ревизира дали ДАНС е подавала отчети за проблеми в стопанската система и енергетиката, има ли информация и разбори на “Турски поток”, че се строи от близки до Путин компании и че за защита дават отговор компании в Кремъл.

" Ако няма каузи, тази похвала по какъв начин се работи против съветските шпиони, ми звучи като прикритие на съветските шпиони ", безапелационен е специалистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР