Това заяви в предаването Алтернативата бившият следовател Бойко Атанасов. Поводът

...
Това заяви в предаването Алтернативата бившият следовател Бойко Атанасов. Поводът
Коментари Харесай

Бойко Атанасов: ВСС показа, че действа като корупционно перпетуум мобиле

Това съобщи в предаването " Алтернативата " някогашният следовател Бойко Атанасов.

Поводът за коментара му е днешното решение на Висшия правосъден съвет, който отхвърли да започва процедура за отстраняването на основния прокурор Иван Гешев от поста. Искането бе импортирано от служебния правосъден министър Янаки Стоилов във връзка импортиран от вътрешния министър Бойко Рашков отчет. В документа има доказателства, че основният прокурор освен е уронил престижа на правосъдната власт с дейностите си, само че също така е направил и закононарушения. По време на траялите 6 часа диспути във Висшия правосъден съвет обвинител №1 дефинира отчета като " юридическо нищо ", в което липсват обстоятелства.

" Крайно неприятно ми е като магистрат да виждам този развой и събития, които се разиграват сега в прокуратурата. Висшият правосъден съвет още в самото начало, прокурорската гилдия и твърдото болшинство в нея стартира активността си по този метод. Очевидно ще завърши по този начин. Това е недобър за правосъдната система метод, който е в услуга на политическото статукво, което последователно си отива. Обслужват едни други цели и ползи. Очевидно това болшинство е готово на всичко, с цел да резервира благоразположението на прокуратурата и да бъдат недосегаеми в един много нескончаем интервал от време ", уточни Бойко Атанасов.

По думите му това демонстрира, че правоохранителните органи по никакъв метод не работят по този начин, както би трябвало и се основава усещане за институционална рецесия. Според Атанасов правораздаването се отхвърля и се дава на доближени олигарси.

" Може да се каже, че имаме произвол, в който вземат участие избрани високостоящи прокурорски началници ", разяснява още Атанасов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР