Това заяви в ефира на Дарик радио служебният вътрешен министър

...
Това заяви в ефира на Дарик радио служебният вътрешен министър
Коментари Харесай

Рашков: Проверката в СУ е за схема, която напомня на тази с АМ ”Хемус”. Герджиков да не бърка

Това съобщи в ефира на " Дарик радио " служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

Повод за коментара му са снощните обвинявания от страна на кандидат-президентът, подсилен от ГЕРБ проф. Анастас Герджиков. Ректорът на Софийския университет съобщи, че Министерство на вътрешните работи е нахлуло в университета и е предписание инспекции поради изборния развой. Днес обаче и разпространиха информация, че става дума за спекулация с ремонт и саниране на общежития по същата скица със градежа на Автомагистрала " Хемус ".

" Разбирам ГЕРБ изцяло. Те нямат мотив, с който да се опълчват на очевидните обстоятелства. Чух, че министърът на вътрешните работи шест месеца изнася единствено неистини. Това го настояват най-вече представители на ГЕРБ. Разочарован съм обаче, че чух същото и нощес от устата на предентента за президент Анастас Герджиков. Очевидно си служи с опорки на ГЕРБ, макар че от самото начало твърди, че не е зает с нито една партия ", отсече още Рашков.

По отношение изборната интензивност в Турция и напрежението сред България и южната ни съседка през последните дни поради изборния развой, Рашков уточни - на конференцията на родните управляващи е обявено единствено това, което е записано в турската преса.

" Внимание тук заслужава нещо друго - за какво, да вземем за пример, в някои градове в една секция първо са дали своят вот по 1500 жители и възможон ли е това съгласно продължителността на изборния ден? Възниква и различен въпрос - по какъв начин по този начин някои от жителите, явили се да гласоподават, се затрудняват с българския език документално и говоримо и по какъв начин съумяват да гласоподават в границите на 1-2 минути? Дори в тоталитарна България Българска комунистическа партия не съумя да реализира подобен връх като този на Движение за права и свободи ", уточни още Рашков.

По думите на служебния силов министър фактически през последните месеци има 30% растеж на следствията за търговия на гласове като за интервала на двете служебни държавни управления е основана процедура за следствието на сходен вид закононарушения. Тези каузи са били малобройни допреди това.

" Разследванията при последните трима министри в Министерство на вътрешните работи са се брояли на пръстите на двете ми ръце. От юли тази година делата бяха 91. В моммента към този момент са над 130 ", уточни още Рашков.

" Някои партии са изгубили политическата почва под краката си и се стараят посредством измами и закононарушения да влязат в пленарната зала на Народното събрание. Става дума за тип политическа корупция, която води към Народното събрание, в случай че успее. Многократно означих рекордьорите в тази активност, само че в никакъв случай не съм споделил, че единствено те купуват гласове. През юли отчетохме, че 2/3 от пазаруването на гласове се прави от ГЕРБ и Движение за права и свободи ", уточни още Рашков.

По думите му слагането на знак за тъждество сред " принуда " и " противопоставяне на престъпността " е съзнателно.

" Според тяхната логичност наподобява Министерство на вътрешните работи би трябвало да стартира да си затваря очите пред безобразията, които самите те правят. Това няма да стане, до момента в който аз съм министър. Нека не мислят, че ще поправяме посоката. Ще се борим против престъпността, без значение дали идва от криминогенния фактор в страната или от политическите среди ", безапелационен беше Рашков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР