Това заяви в ефира на bTV зам.-министърът на земеделието Иван

...
Това заяви в ефира на bTV зам.-министърът на земеделието Иван
Коментари Харесай

Иван Христанов: Административен пропуск стои зад откритите стотици тонове недекларирано зърно

Това съобщи в ефира на bTV зам.-министърът на земеделието Иван Христанов.

ФрогНюз напомня, че над 300 хиляди тона зърно с неразбираем генезис бяха открити при инспекция в базата в село Свобода, Бургаско. Фирмата, притежател на зърнобазата, е отказала да спомага на проверяващите. В момента земеделското министерство ревизира, само че към този момент не може да се твърди, че зърното е било прикрито съзнателно, уточни пред bTV Христанов.

“Този пропуск ще бъде отхвърлен. Тепърва ще се открива, чия благосъстоятелност е това зърно”, добави той.

В рамките на инспекцията е открито още, че в други оператори има още към 300 000 недекларирано зърно. Ще има издадени наставления.

Нова компания ще купува зърното за попълване на държавните ресурси. Резервът ще работи не като притежател, а като платформа и ще употребява името на компанията, стана ясно още от думите на Христанов. Става дума за “Врана”, която ще замести “Сортови семена”. Тя също е с принципал Министерство на земеделието. Предметът на активност разрешава осъществяването на сходни покупко-продажби.

Причината за промяната на компанията е че две от дамите в Управителния съвет на " Сортови семена - Елит " са подали оставки и са саботирали порцеса.

При договорката се търси бистрота, Колкото по-изложена на публичното внимание е договорката, толкоз по-малък е рискът тя да бъде подложена на критика по-късно. Зърното ще бъде съхранявано в бази, които са дадени на страната чартърен ", сподели още Иван Христанов,
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР