Това заяви в ефира на btV Любен Дилов - син,

...
Това заяви в ефира на btV Любен Дилов - син,
Коментари Харесай

Любен Дилов-син: Колкото и да му се смеем, българският народ е мъдър

Това съобщи в ефира на btV Любен Дилов - наследник, който бе лидер на листа на ГЕРБ и към този момент е народен представител в Народното събрание. Дилов разяснява и триумфа на Слави Трифонов, от чиято партия сега зависи бъдещето на 45-тото Народно заседание. Дилов и Трифонов имат дългогодишна история - основават " Гергьовден ", от което Трифонов след това се отхвърля.

" Историята е велика ироничка. Създадохме дружно “Гергьовден” и да някаква степен това бе повода да се разделим - той не смяташе, че би трябвало да поемаме повече политически задължения. Днес историята го праща там, където минимум е очаквал да бъде. Но е супер трудолюбив. Със сигурност е комплицирано за него. Всичко можем да кажем за него, да спорим за естетическите му възгледи, само че едно да му признаем - това е човек, който като хване една работа, гледа да я свърши оптимално сполучливо. На това се надявам и аз, за положителното на всички ни е ", уточни Дилов.

Според него сега никой не подценява Трифонов.

" Помня времето, в което той и Борисов бяха толкоз близки, че аз чак ревнувах - в двойката ни се появи трети. То беше от дълго време, когато бе основен секретар. Не мисля, че ролята е комплицирана - изисква вродена роля за водач и качества за дипломатичност. И двамата имат брутални качества на лидери”, уточни Дилов.

По думите му сега и пред ГЕРБ, и пред втората политическа групировка има един верен ход и той е да предложат доста съществени, аргументирани и професионални кабинети.

" Много хора към този момент обявиха, че ще се жертват за министри. Никой не желае да е министър председател, тъй като е сложничко. Много пъти това, което приказваме се връща назад. Вижте какво се случва със Слави Трифонов. Репортери на ⅞ налитаха на щаба и обясняваха, че няма Коронавирус, че е скрит план за операция на народа. Сега Слави седи у дома и съблюдава предписанията ", разяснява още Дилов и изброи дилемите пред новия кабинет.

На първо място съгласно Дилов-син е проектът за възобновяване след COVID-19.

" Какво вършим с надбавките на пенсионерите, с 60/40… Това са хиляди въпроси. Дай Боже предаването на властта да стане вярно и да е с колаборация на остарялата власт. Защото аз помня по какъв начин влязоха министрите на царя в Министерския съвет след Костов - кламер нямаше там, шкафовете бяха празни. Надявам се, че Слави ще откри кламерите. Каквото и неприятно да се споделя за ГЕРБ, най-малко в това отношение са били виновни ", разяснява Дилов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР