Това заяви в ефира на БНР служебният министър на икономиката

...
Това заяви в ефира на БНР служебният министър на икономиката
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Слагането на таван не работи добре, ще разчитаме на конкуренцията да свали цените

Това съобщи в ефира на БНР служебният министър на стопанската система Никола Стоянов.

 

Той акцентира, че " битката за възстановяване на живота на българите " е цел на втория мандат на служебното държавно управление на Гълъб Донев.

 

" Ще работим да има електронна платформа за информиране на жителите. Да се вижда цена на вносител, цена на едро и цена в магазина. Надявам се комерсиалните вериги да са сътрудници с нас на тази платформа. Пазарът е конкурентен, има много играчи и ние ще разчитаме на конкуренцията да укроти цените и да ги смъкна. Трябва обаче да покажем на жителите какви са действителностите, с цел да може тази конкуренция да се изостри ". 

 

Министър Никола Стоянов акцентира, че контролът би трябвало да бъде засилен.

По думите му се вижда понижаване единствено на цените на едро, само че не и на дребно:

" Личната ми прогноза е, че ще има потегляне на цените на питателните артикули надолу. Амбициозната ни цел е април-май инфлацията в България да е едноцифрена ".

 

За наказателната процедура, която Европейска комисия стартира против България за подпомагането от страната с 25 стотинки на жителите при покупка на горива от бензиностанция, министърът на стопанската система разяснява, че държавното управление " се бори да избегне финансовата глоба " за това и уточни, че тази мярка е била призната " за подкрепяне на продажбите на " Лукойл ".

 

На въпрос за какво не се таксува свръхпечалбата и на оръжейната индустрия, както е в енергетиката, Никола Стоянов отговори:

 

" Сега е моментът облагите да се реинвестират и да се модернизира военната ни промишленост и да премине към натовски стандарти, с цел да има бъдеще и резистентност ". 

 

" Всяка мярка в битката с корупцията е добре пристигнала, тъй като задграничните вложители гледат това ", по този начин разяснява служебният министър на стопанската система новите глобени българи в листата " Магнитски " и добави:

 

" Служебното държавно управление поддържаме всички ограничения и благодарим на сътрудниците. Жалко е, че имаме потребност от помощ извън, а нашите органи не съумяват сами да се оправят ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР