Това заяви служебният министър на отбраната Атанас Запрянов на церемонията

...
Това заяви служебният министър на отбраната Атанас Запрянов на церемонията
Коментари Харесай

Новият военен министър: Не може да си позволим два месеца и полов...

Това съобщи служебният министър на защитата Атанас Запрянов на церемонията по встъпването му в служба. Той одобри поста от досегашния министър проф. Тодор Тагарев. В кабинета " Денков " Запрянов беше заместник-министър на защитата.

 

" Има доста значими действия в защитата, които би трябвало да продължим и да увеличим темпа на тяхното осъществяване ", акцентира Запрянов. " Това, което постигнахме, е добра основа да продължим да надграждаме, добави той. Живеем в доста мъчно и рисково време, на стотици километри от нашата граница се води спор, сподели министърът. Основна задача са изборите. За нас това е да създадем организация за осъществяване на избори, тъй че всеки един военнослужещ, без значение къде се намира, да може да упражни конституционното си право ", увери служебният боен министър.

По думите му стратегическият обзор на защитата би трябвало да бъде приключен и ще бъде приоритет.

 

" Той ще ни разреши да дефинираме нов взор по някои проблеми, които съществуват във въоръжените сили. Ще продължим да развиваме отбранителните благоприятни условия на Въоръжените сили ", разяснява Запрянов. Той уточни и дефицита на персоналния състав.

 

" Няма да чакаме законодателни промени, ще би трябвало да се фокусираме и в този момент за осъществяване на акция за справяне с некомплекта, който оказва въздействие на готовността на войските ", посочи служебният министър. Според него евроатлантическото участие също ще е приоритет. По думите му България към този момент стои съществено и с огромна видимост на евроатлантическата карта.

Министър Запрянов бе безапелационен, че служебното държавно управление ще продължи да оказва помощ да Украйна.

 

" Ще се опитаме да ускорим помощта. Битката, която се води в Украйна, е борба и за нашите национални ползи. Има два гласувани пакета военна помощ за Украйна и ще се фокусираме оптимално да ускорим работата по координацията на тяхното превозване до Украйна, разяснява той. Запрянов уточни, че ще бъде помислено за последващи благоприятни условия за директна военна помощ. Въоръжение, муниции, това, което може да отделим от нашите запаси, " сподели той.

 

" Изключително умел, доста се веселя, че това беше изборът на министър-председателя Димитър Главчев ", означи на собствен ред проф Тодор Тагарев за наследника си на поста.

Доволен съм, че имахме цялостно схващане на кабинета " Денков " по въпросите на защитата, съобщи той. Успяхме да реализираме доста от военно-политическа позиция, уточни някогашният министър. Кабинетът извърши уговорката за повишение на разноските за защита. За тази година имаме 4,2 милиарда лева при 2,6 милиарда лева единствено преди две години. Това е нарастване с 60 % номинално на бюджета за защита и нарастване с една трета като % от брутния вътрешен артикул, изясни Тагарев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР