Това заяви след срещата си с БСП Тошко Йорданов от

...
Това заяви след срещата си с БСП Тошко Йорданов от
Коментари Харесай

Тошко Йорданов след срещата с Нинова: Опитахме се да намерим общи неща. Другият вариант са избори

Това съобщи след срещата си с Българска социалистическа партия Тошко Йорданов от " ИТН ". Разговорите за съставянето на кабинет в границите на 46-тото Народно заседание не престават и на следващия ден, когато следва среща с Движение за права и свободи. Единствената партия, към която сходна покана не е била отправена, е тази на ГЕРБ.

" Оценяваме случилото се като първа добра крачка към диалози и разговор за намиране на единодушие за сформиране на държавно управление. Уточнихме тематики и политики, по които имаме припокриване. Остават и някои разлики. Утре ще обсъдим на Национален съвет случилото се през днешния ден и ще продължим диалозите. Това е единствено първа среща. Ще кажем дали ще гласуваме “за” кабинет на Има Такъв Народ след Националния съвет. Не сме обсъждали тематиката за постове ", разяснява след срещата Нинова.

Коментарите пред публицистите Нинова и Тошко Йорданов направиха настрана, само че водачът на левицата съобщи, че тук няма място за конспирация.

Различията са да вземем за пример по повод приватизацията на Българската банка за развиване, срещу която не престават от Българска социалистическа партия.

" Имаме разграничение във връзка с това по кое време да бъдат преизчислени пенсиите. Ние настояваме това да стане бързо, още тази година с актуализация на бюджета. Представите на сътрудниците са, че това би трябвало да стане следващата година с новия бюджет ", разяснява Нинова.

Обсъдена е била правосъдната промяна. Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия са разкрили доста сходства по тематиката - закриване на профилираните съд и прокуратура, нов закон за КПКОНПИ, по-голям надзор на основния прокурор.

" Установихме, че сме на едно мнение че сериозната правосъдна промяна, прехвърлянето на прокуратурата от правосъдната в изпълнителната власт, другата конструкция на Висшия правосъден съвет изискват промени в конституцията, които изискват време ", акцентира още Нинова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР