Това заяви руският заместник-министър на външните работи Григорий Карасин, цитиран

...
Това заяви руският заместник-министър на външните работи Григорий Карасин, цитиран
Коментари Харесай

Русия: САЩ саботират Минските споразумения с опасни оръжия

Това съобщи съветският заместник-министър на външните работи Григорий Карасин, представен от ТАСС.

"Това решение всъщност подкопава работата за осъществяване на Минските съглашения от 2015 година ", уточни дипломатът.

Фактически (решението) е поддръжка за "партията на войната " в Киев, т.е. за тези политически сили, които залагат на силовото решение на казуса в Донбас. Това е неприемливо. Смятаме, че всички старания на интернационалната общественост би трябвало да бъдат употребявани за това Киев да бъде уверен да извършва политическия дневен ред при наложителното изискване за почтен и открит разговор с Донецк и Луганск, акцентира Карасин.

"Друг път за споразумяване на вътрешноукраинския спор не съществува ", заключи той.

Вчера говорителката на американския Държавен департамент Хедър Науърт заяви, че Съединени американски щати са решили да бъдат доставени на Украйна "модерни средства за защита ", в границите на напъните на Вашингтон за възстановяване на нейните отбранителни качества.

Преди това телевизионният канал Ей Би Си заяви, че президентът Доналд Тръмп, както се чака, ще утвърди проект, предусещащ доставки за украинските управляващи на противотанкови оръжия на стойност 47 милиона $.

В тази партида може да бъдат включени противотанкови ракетни комплекси "Джевлин ".

Ако Тръмп утвърди този проект, той ще влезе за разглеждане в Конгреса на Съединени американски щати. Срокът за това ще бъде 30 дни.

През последните няколко години и републиканци, и демократи гласоподаваха за това в бюджета за защита на Съединени американски щати да бъде включено перо за оказване на "смъртоносна военна помощ " на Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР