Това заяви президентът Румен Радев на работна среща с представители

...
Това заяви президентът Румен Радев на работна среща с представители
Коментари Харесай

Радев към бизнеса: Ток на предсказуема и поносима цена е стратегическа задача

Това съобщи президентът Румен Радев на работна среща с представители на управленията на национално представителни организации на работодателите в България - Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара (БСК), Българската търговско-промишлена палата (БТПП), Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Съюзът за стопанска самодейност (ССИ). Разговорът се организира на „ Дондуков “ 2 по самодейност на организациите по отношение на високата цена на електрическата енергия за небитовите консуматори, оповестиха от прессекретариата на президента.

Работодателите упорстват за бързи и съгласувани дейности на държавните институции и използване на ефикасни ограничения за компенсиране на бизнеса, с цел да се избегне рискът от прекратяване на работа и на банкрути на български предприятия, загуба на работни места и обществено напрежение. Участниците в срещата предложиха съответни ограничения за компенсиране на бизнеса и молиха за привикване на експертен съвещателен съвет за енергетика с присъединяване на представители на способените институции и специалисти, с цел да се намерят работещи решения за справяне с казуса.

В рамките на диалога беше посочено, че с изключение на усложнения и загуби за огромните предприятия, съществува действителен риск за активността на дребния и междинен бизнес, който е подложен на прага на своето оцеляване. Работодателите подчертаха, че казусът с растежа на цените на електрическата енергия е на европейско ниво, само че в това време у нас могат да се намерят държавни механизми в поддръжка на бизнеса, напълно в сходство с условията на Европейски Съюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР