Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод ратифицирания договор с

...
Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод ратифицирания договор с
Коментари Харесай

Борисов поздрави македонския парламент за договора

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов във връзка утвърждавания контракт с 61 гласа "за " и един "въздържал се ". Вътрешна македонска революционна организация ДПМНЕ бойкотираха контракта.

"С това те демонстрираха, че желанието ни да изградим съвременни, европейски връзки на другарство, е общо доверие. Ратификацията на Договора от страна на македонския парламент е естествено продължение на прагматичния разговор, който нашите две държавни управления започнаха още предходната година в Скопие с подписването на този контракт и на девет документа за съдействие в Струмица по време на взаимното съвещание на двете държавни управления. Както сме заявявали неведнъж, европейското бъдеще на Република Македония е измежду главните цели в политиката на Република България и ще продължи да бъде подобен и след българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ", разяснява още Борисов.

Събитието съответства с представянето на председателството на Съвета на Европейския съюз, поето от България, пред управляващите в Скопие, на което беше изложена визията за ускорена евроинтеграция на Западните Балкани.

Посланикът на България Иван Петков сподели, че София поддържа участието на Македония и в НАТО, и в Европейския съюз, само че за задачата е належащо да се проведат редица промени.

Според Вътрешна македонска революционна организация - ДПМНЕ договорът е нездравословен за националните ползи на Македония.

Въздържалият се народен представител е Фарид Мухик, народен представител от групата на ръководещите социалдемократи, съгласно който договорът не е взаимен и Македония е направила огромни отстъпки.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР