Това заяви пред Нова телевизия проф. Николай Радулов, експерт по

...
Това заяви пред Нова телевизия проф. Николай Радулов, експерт по
Коментари Харесай

Времето да се хване убиецът на Алексей Петров изтича, смята Николай Радулов

Това съобщи пред Нова телевизия проф. Николай Радулов, специалист по сигурност, някогашен народен представител и някогашен секретар на Министерство на вътрешните работи.

 

Той разказа познатия с прякор “Трактора ” Алексей Петров като “истински престъпник в годините на Прехода ”. 

 

“През 1997 година когато стъпихме в служебното държавно управление на Софиянски, Богомил Бонев извика всички, които имаха характерност на ръководители на незаконни групировки и те пристигнаха, като се изключи Алексей Петров, който изчезна ”, добави Радулов.

Той описа още, че Алексей Петров е изискал персонална среща с Радулов, откакто някогашният секретар напуща Министерство на вътрешните работи. 

 

“Попита ме за какво сме го присъединили в листата с бандитите? И аз му отговорих, че отговаряше на всички индикатори за ръководел на проведена незаконна група. Другият въпрос му беше: „ Аз имам съществени връзки в тъмния свят и мога да ви бъда доста потребен? ” Искаше да приказва с министър Бонев и да ме върнат на работа. Аз му отхвърлих ”, добави той.

 

Алексей Петров беше разгласен за дълготраен конфиденциален помощник на контраразузнаването и на ДАНС пред 2009 година от тогавашния вътрешен министър Румен Петков. След това Петков подава оставка, а Алексей Петров е публично назначен за консултант в ДАНС.

 

Доц. Милен Иванов, някогашен заместник-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи изрази подозрения, че убийството на Алексей Петров има общо с политическа интензивност. Според него претекстът би трябвало да се търси в бизнес връзките, другарските кръгове и връзките му със страната и чужбина.

 

“Това, с което се занимаваше Алексей Петров е един рисков бизнес. От едната страна е застрахователната компания, а от друга - бизнес с киберсигурност, който се занимава с доста по-опасни неща от застраховането ”, добави доцент Иванов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР