Това заяви пред Нова телевизия енергийният експерт и бивш наш

...
Това заяви пред Нова телевизия енергийният експерт и бивш наш
Коментари Харесай

Илиян Василев: Това правителство а на политкомисарите frognews.bg

Това съобщи пред Нова телевизия енергийният специалист и някогашен наш дипломат в Москва Илиян Василев.

Той дефинира дейностите на Кремъл с изгонването на 14 български дипломати като предстояща ответна реакция.

" Русия малко обърка посланията. Няма конспирация - служебният кабинет е извърнат към Москва. Това е “подарък”, който те надали са очаквали. Но ответната реакция трябваше да се случи и те желаят да завърши тази история, с цел да може да се стартира начисто ", уточни Василев.

По думите ми извънредно висок е рискът да се направи опит за нова сделка с " Газпром ".

" Проблемът е, че Русия е във война и природният газ е оръжие. Няма по какъв начин да го спре за Европа, а да не го спре за България. Сигурността на доставките е основен фактор при всеки контракт. Един път дамаджана за вода, втори, трети път… Очевидно би трябвало да си обезверено твърдоглав, с цел да направиш тази неточност. В договорите има мерител на меродавност - в случай че може да застраховате контракта си, значи нещата са окей. В момента е изключено, който и да е осигурител да го направи. Рискът от спиране на доставки е огромен и няма никакви гаранции ", уточни Василев.

Той съобщи, че е отрицателна прогнозата му за развиването на обстановката у нас и дейностите на служебното държавно управление.

" Те сътвориха суматоха още с първия ден на този щаб и споделиха, че няма да се занимават с пазарните проблеми, а с институциите, политическите и кадровите измерения. Негативна е прогнозата ми. Това е началото на реваншистка политика. Пропускат сериозно значимо време да решат проблеми ", добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР