Това заяви пред журналисти от Брюксел министър-председателят Кирил Петков, където

...
Това заяви пред журналисти от Брюксел министър-председателят Кирил Петков, където
Коментари Харесай

Петков от Брюксел: Байдън ми каза, че абсолютно вярва в думите ми

Това съобщи пред публицисти от Брюксел министър-председателят Кирил Петков, където втори ден не престават срещите на европейските водачи. Рано тази заран българският министър председател в профила си във Facebook какви са били тематиките на диалог по време на срещата с американския президент Джо Байдън.

„ Аз дадох и образеца с съветски поток или „ турски поток “, както го знаем в България. Факт е, че три милиарда бяха изхарчени от нашите пари за тръба, която не можем да използваме и очевидно джиповете на КАТ се откриха в къщи на госпожа Арнаудова. Така че тъкмо това е инструментът – работиш с политическата буря, в случай че си Путин, караш ги да харчат национални пари за твои планове, и го работиш през корупцията. Това се оказва, че не е единствено в България, това е инструмент, който Путин е употребявал, с цел да прави своите геополитически цели на задачите Балканите. Много е значимо в този момент за Западните Балкани да придвижваме в посока непоклатимост, тъй като през вчерашния ден беше изразено безпокойство, че там има също много мощно въздействие “, даде детайлности той.

„ Г-н Зеленски ни поставя в тима на европейските страни, които сме застанали твърдо зад него “, разяснява още Петков.

„ Това, което беше ясно казано от Зеленски е, че до момента в който имаше рецензии за някои от страните, България беше включена ясно към страните, които поддържат Украйна и той ми благодари “, добави българският министър-председател.

„ Огромната ни цел през днешния ден е да се фокусираме върху цените на газа и на горивата. Много е значимо да преговаряме с едни глас през днешния ден, с цел да ги свалим тези цени, тъй като те непосредствено въздействат на цените на тока, а посредством него на всички артикули “, изясни Петков.

На въпрос по какъв начин Съединени американски щати ще доставя газ за Европа, той отговори: „ Гръцката връзка ще бъде обвързвана с Александруполис откъдето ще може да купуваме и полутечен газ. Това е приоритет за цяла Европа. Ние всички осъзнаваме, че тази взаимозависимост е рискова за националната ни сигурност и ние би трябвало да работим за тези планове “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР