Това заяви пред bTV зам.-кмета по транспорта в София Кристиян

...
Това заяви пред bTV зам.-кмета по транспорта в София Кристиян
Коментари Харесай

Зам.-кметът по транспорта в София: Дяволът е в детайлите. На Бонев оставка няма да му подам!

Това съобщи пред bTV зам.-кмета по превоза в София Кристиян Кръстев след, който разкри за скандална социална поръчка за осветлението на столицата, в която обособените продукти са с цени от 3 до 77 пъти над пазарните. По думите на Кръстев самият той бил защитил ползите на София и на столичани.

Той изясни, че с всяка от двете компании бил подписан анекс към контракта, в който цените се балансират.

На въпрос дали е обикновено в едната компания чиновниците да получават по 7000 лв. заплата месечно и тези пари да идват бюджета, зам.-кметът съобщи, че не могло той да взема решение по какъв начин обособени компании подтикват чиновниците си.

„ Разбира се, прави усещане тази сума за заплата, само че това е позиция на работодателя. Ние не можем да влияем на една или друга компания каква да бъде политиката й за обосноваване на чиновниците “, сподели Кръстев.

„ И финансовият министър Асен Василев сподели, че работодателите не заплащат високи заплати. Очевидно тази компания заплаща такива “, добави той.

Относно цените за обособените продукти, които Бонев също уточни, че са повишени, Кръстев разяснява, че това били сделки сред компаниите и техните снабдители, а не работа на Столична община.

Междувременно министър-председателят Кирил Петков съобщи, че във връзка изнесените от Бонев обстоятелства.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР