Това заяви пред bTV бившият кмет на София от СДС

...
Това заяви пред bTV бившият кмет на София от СДС
Коментари Харесай

Софиянски: Защо не ревизират двата фалита след 1990 г.?

Това съобщи пред bTV някогашният кмет на София от Съюз на демократичните сили Стефан Софиянски, който през 1997 година беше длъжностен министър председател.

Вчера от Българска социалистическа партия обявиха, че предлагането на ГЕРБ, подкрепено и Движение за права и свободи - за следствие на всички приватизационни покупко-продажби от 1993 година насам е половинчато и настояха обсегът на инспекциите да се разшири - да вземем за пример с дадените концесии. "Мутрите на прехода - вън от управлението на страната ", прикани персонално водачът на социалистите Корнелия Нинова.

„ Първият банкрут беше по време на Андрей Луканов, когато българският лев се обезцени и се направи мораториум и спряхме да плащаме външния дълг. Вторият беше по времето на Жан Виденов, когато имаше 240% инфлация и когато страната през Българска народна банка банкрутира 8 банки, а ние в този момент плачем за КТБ”, напомни Софиянски.

По думите му за тези банкрути са отговорни всички, които през днешния ден ще ни проверяват.

"Комунистите са си комунисти ", безапелационен бе той..

По думите му разногласието за корупцията и приватизацията се е разгорял, тъй като и Българска социалистическа партия, и ГЕРБ се сетили, че в последните години само те са били на власт.

„ Като видяха, че борейки се против корупцията се борят против личната си корупция, взеха решение да пренесат интервала по-назад”, разяснява още Софиянски.

Според него по тематиката с проверката на приватизацията остават два въпроса – за какво Бойко Борисов не я стартира още през 2009 година, когато пристигна на власт, и за какво не се ревизират първо покупко-продажбите, чиято отминалост не е изтекла.

Вчера от ГЕРБ обявиха, че 5200 приватизационни покупко-продажби могат да бъдат разследвани , с цел да се търси отговорност, в случай че има нарушавания, само че увериха, че те няма да бъдат разваляни.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР