Това заяви пред bTV бившият говорител на служебното правителство на

...
Това заяви пред bTV бившият говорител на служебното правителство на
Коментари Харесай

Овладяването на службите и МВР било единствената последователна политика на кабинета, смята Антон Кутев

Това съобщи пред bTV някогашният представител на служебното държавно управление на Румен Радев Антон Кутев. 

 

Позицията му не е необикновена. Още предходната седмица Кутев наля вода в мелницата на президента на фона на следващия гневен спор сред “Дондуков 1 ” и “Дондуков 2 ” поради освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров. 

 

Кутев посочи, че назначението на главсека на Министерство на вътрешните работи от президента е станало факт през 2014 година, откакто е бил признат законопроект, импортиран от ГЕРБ.

 

Кутев съобщи, че се съмнява държавното управление да изкара 200 дни, а нито една промяна все още не е била декларирана. 

 

" Сглобката " сред ръководещите се пропуква от вътрешната страна. Миналият път Политическа партия сами се смъкнаха “, добави той.

 

Даниел Лорер разяснява по-късно пред bTV, че здравината на сглобката зависи от желанието на ГЕРБ да има бюджет за страната следващата година и да бъдат изпълнени условията за приемането на България в Шенген. 

 

Кутев отхвърли президента да има упоритости да взе участие в локалните избори през някогашните си служебни министри и уточни, че по-скоро става дума за противоположна наклонност. По думите му Радев няма механизъм, с който да поддържа, който и да е.

“Не считам, че е тръгнал към политически план. В момента той е президент и извършва тези си пълномощия “, безапелационен бе Кутев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР