Това заяви пред bTV авторът на бестселъра Метро 2033 Дмитрий

...
Това заяви пред bTV авторът на бестселъра Метро 2033 Дмитрий
Коментари Харесай

Дмитрий Глуховски: Русия върви към ада frognews.bg

Това съобщи пред bTV създателят на бестселъра " Метро 2033 " Дмитрий Глуховски. През седмицата писателят беше задочно наказан на затвор и изгонване в Русия поради рецензиите си към режима на Путин.

 

Според присъдата Глуховски предстои на 8 години затвор, в случай че се завърне в родината си, или в случай че го екстрадират там.

 

" Чувствам се като тези хора монархисти, белогвардейци, които са били прогонени при навлизането на болшевиките във властта преди век. Те са си мислели, че ще се върнат до година-две, а не се случват нещата по този метод. В Русия е доста мъчно да предположиш по кое време режимът ще се промени от една тиранична страна в елементарна страна. В този смисъл, в никакъв случай не знаеш, по кое време ще можеш да се завърнеш ", означи писателят.

Запитан какъв брой мъчно е да наречеш войната " война " и какъв брой писатели и интелектуалци си го разрешават, Глуховски сподели, че в Русия нямаш право да изразяваш истината, тъй като войната е била посочена като " специфична интервенция ".

 

" Това е цинично, несъмнено. На световно равнище тази война е учредена на неистина, агитация и деформиране на действителността. Много хора на изкуството в Русия са тясно свързани с властта и финансирани от нея. Това е кино промишлеността, театрите, литературата. По тази причина креативните промишлености избраха да замълчат, тъй като знаят, че ще бъдат глобени ", сигнализира той.

 

На въпрос изгубиха ли интелектуалците борбата със злото, създателят на " Метро 2033 " отговори, че в Русия интелектуалците имат задачата да просвещават.

 

" Те са наречени интелигенция, което допуска необятен кръг от хора. Те имат задачата да бъдат честен престиж против вулгарния престиж на силата и политиците. В този случай, мога да кажа, че интелигенцията направи опит да устои на тази ужасяваща обстановка. Трудно е да се каже, че има опозиция. В началото всички казвахме, че това е извънредно. Но с времето тези гласове заглъхнаха ", добави Глуховски.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР