Това заяви пред БНТ бившият министър на външните работи Ивайло

...
Това заяви пред БНТ бившият министър на външните работи Ивайло
Коментари Харесай

Калфин: Няма да се учудя, ако Митрофанова остане да си работи у нас, а ние останем без посланик в Москва

Това съобщи пред Българска национална телевизия някогашният министър на външните работи Ивайло Калфин пред Българска национална телевизия след разразилият се дипломатическия скандал с посланика на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова.

Според него не е редно просто да оставим Митрофанова да приказва по този метод.

„ Тя се отнесе по непочтителен метод към ръководството и премиера. Тя е делегат на съветския президент пред българския. Има разнообразни способи, по които може да се реагира на нейните думи “, посочи той.

„ Важното е не кой ще загуби повече или по-малко. Важното е, че ние плащаме по-високата цена на газа, а не ние започнахме войната. Не може някой да държи нас виновни за покачването на цените. Очаквам по съответна позиция на държавното управление и по-дългосрочен взор, само че ние явно ще би трябвало да се примирим, че не е редно цените на газа да зависят от решения в Кремъл или Вашингтон “, разяснява още Ивайло Калфин.

„ Първо тези наказания би трябвало да проработят, само че се мисли и за нови наказания посредством прибавяне на нови хора в рестриктивните мерки, които има. Спиранията на разплащанията на съветските банки и блокирането на активите на съветската Централна банка са тежки наказания, които занапред ще се отразяват върху съветската стопанска система “, предвижда той.

Според него обаче глобите ще имат мощно отрицателен резултат и върху Европа. „ Очаква се нова висока инфлация и понижен стопански напредък. Това го споделя МВФ и Европейската централна банка. Русия и Украйна изнасят към 12% от енергийните запаси и 20% от храните “, посочи някогашният външен министър.

Калфин означи, че Европа и НАТО не са били толкоз единни от много време и то по нито една тематика.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР