Това заяви пред БНР Стефан Тафров, дипломат, бивш посланик на

...
Това заяви пред БНР Стефан Тафров, дипломат, бивш посланик на
Коментари Харесай

Стефан Тафров: Kонфликтът ще ескалира, ако Иран натисне копчето на Хизбула, а това може лесно да стане

Това съобщи пред БНР Стефан Тафров, посланик, някогашен дипломат на България в Организация на обединените нации. Предупрежденията по отношение на предстоящата ескалация от израелска страна са много сдържани, означи той.

 

Съединени американски щати, Израел и Египет водят диалози за извеждане от Газа на цивилните към Египет. Това би лимитирало вредите измежду цивилното население при възможна сухопътна интервенция на Израел там, уточни Тафров.

 

Ситуацията обективно обслужва ползите на Русия, която работи в района и посредством своя съдружник Иран, изрази мнение Стефан Тафров.

За да се ограничи районната ескалация на спора и Израел, и Съединени американски щати до този миг не упрекват Иран. Не виждат директна връзка сред нападението над Израел и Иран, сподели още дипломатът. Според него сега, в който Иран подреди на " Хизбула " да открие втори фронт, ескалацията ще стартира.

  

" Иран може доста елементарно да натисне копчето на " Хизбула ". " Хизбула " е напълно иранско създание. "

 

Американският самолетоносач е изпратен в Източното Средиземноморие не да плашат " Хамас ", а да сдържат Иран, добави той.

 

В момента палестинците в Газа са показани от терористична организация и няма от палестинска страна с кого да се беседва, изрази мнение Тафров.

Като " сериозна заплаха " той регистрира опцията на мястото на " Хамас " да се появи друга, по-радикална организация.

 

Тафров назова " голяма дипломатическа победа за България " и " извънредно значима вест, триумф на България в интернационален проект " включването на страната ни в Съвета по правата на индивида на Организация на обединените нации.

 

83-те гласа за Русия са голям крах за нея, счита той. По думите му това е " урок на съветската дипломация ", която не съумя да върне страната в съвета, до момента в който България е съумяла да притегли повече поддръжка.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР