Това заяви пред БНР журналистката и преводачка, бивш редактор в

...
Това заяви пред БНР журналистката и преводачка, бивш редактор в
Коментари Харесай

Журналист: Правителство на Вилдерс би било катастрофа за проевроп...

Това съобщи пред БНР журналистката и преводачка, някогашен редактор в Радио България - Христина Карагеоргиева - която живее в Нидерландия.

 

По думите й страната е сполетяна от политическо земетресение, което огромна част от хората не чакаха.

 

Тя акцентира, че през последните седмици Герт Вилдерс е съумял да активизира електорати, прелели се при него от всички партии, " само че най-много от друга партия с протестен темперамент - тази на фермерите ".

 

Експертът изрази мнение, че това е протестен избор:

 

" Наказателен избор за партиите от последното държавно управление, смесен с грешката, която позволи проевропейската партия на Марк Рюте - поради тежката жилищна рецесия да сложи миграцията толко високо на дневен ред, че да възстановява в обществото типичната за Вилдерс реториката ".  

 

Карагеоргиева бе безапелационна, че в нощта след изборите Вилдерс се е поколебал " да приказва за премиерство " поради това, че договарянията с останалите партии ще бъдат доста комплицирани:

 

" Ако погледнем какви са му опциите. Може да търси поддръжка от Партията на фермерите, която към този момент разгласи подготвеност за диалози. И при новата партия " Нов обществен контракт ", която се роди от християндемократите, като демонстрация на неодобрение против ръководството на Рюте, около аферата с детските добавки, довела до оставката на предходното му държавно управление. Мнозинство обаче не е допустимо без партията на Марк Рюте, която до момента приказва с недомлъвки. Вратата за Вилдерс не е затворена, само че не е и отворена ", счита журналистката.

 

Според нея поръчката на Ханс Тимерманс, че ще бъде в съпротива, значи, че и той вижда като най-вероятно бъдещото държавно управление на Нидерландия да е дясноцентристко.

 

" Ако Вилдерс не може да образува държавно управление, може да се наложи на Тимерманс или даже на наследницата на Рюте - Дилан Йешилгьоз - да би трябвало да създадат държавно управление на малцинството. Много са въпросителните сега ", уточни тя.

 

По отношение на упованията на България да получи " да " от Нидерландия за приемане в Шенген, Карагеоргиева показа, че казусът е, че след изборите на 22 ноември страната е доста по-фокусирана в себе си, което значи, че " България няма да им е на дневен ред въобще ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР