Това заяви пред БНР говорителят на ЦИК Росица Матева. По

...
Това заяви пред БНР говорителят на ЦИК Росица Матева. По
Коментари Харесай

Росица Матева: Не изпитвам чувство за вина, привърженик съм на ма...

Това съобщи пред БНР представителят на ЦИК Росица Матева. По думите й в случай че не бяха взели това решение, още веднъж е щяло да бъдат упрекнати.

 

" Вземайки това решение, знаехме, че и в единия, и в другия случай ще поносим рецензии ", уточни тя.

 

" Работата, която свърши ЦИК, с цел да обезпечи машинното гласоподаване, беше голяма и събитието, че преди 2 дни се взе това решение не значи, че работата не е свършена. Решението е такова, тъй че няма какво да разясня повече. /…/ В взаимозависимост от решението на Върховен административен съд, ЦИК ще го извърши и ще провежда изборите по този начин, както е планувано в Изборния кодекс и съобразявайки се с решението на Върховен административен съд ", увери Матева.

 

Говорителят на ЦИК изрази мнение, че не би трябвало да има проблем да се провежда машинен избор, в случай че Върховен административен съд вземе такова решение за втория тур на изборите.

 

Матева още веднъж настоя членовете на секционните изборни комисии да бъдат доста деликатни при броенето на бюлетините, да не бързат, да съблюдават напътствията на ЦИК, да ревизират протоколите дали са попълнени правилно и едвам тогава да потеглят към общинските изборни комисии. Надяваме се на отговорно отношение на всички членове на секционни и общински изборни комисии, добави тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР