Това заяви пред Българското национално радио заместник градският прокурор и

...
Това заяви пред Българското национално радио заместник градският прокурор и
Коментари Харесай

Все още не се знае кой стои зад взрива пред кортежа на Иван Гешев

Това съобщи пред Българското национално радио заместител градският прокурор и представител Христо Кръстев. 

 

ФБР ще оказва помощ да се отключи телефона на Алексей Петров.

 

Отключването на телефона на Алексей Петров затрудни нашите специалисти, съобщи градският прокурор на София Илияна Кирилова, която съобщи, че от ФБР са дали увещание, че ще се направи всичко допустимо да се наблюдава кореспонденцията на Алексей Петров.

 

" Правим всичко допустимо делата, които пристигнаха от профилираната прокуратура, да не стоят на трупчета. Смятам, че другата година огромна част от тях ще бъдат завършени ", увери градският прокурор на София Илияна Кирилова. 

 

Едно от тези каузи е за абсурда “БарселонаГейт ”. Кирилова съобщи, че няма интензивност от страна на наблюдаващия прокурор.

 

“Докладите, които той пишеше до ВКП, бяха само и единствено, че се чака да се довършат преводи на документи, които са пристигнали от Испания, както и документи от различен език. Никъде в тези отчети не се загатва за тези процесуално-следствени дейности, които бяха осъществени в следствие в границите на 1 седмица към процедурата за отстраняването на Иван Гешев от поста основен прокурор. Дали е настъпило нещо, което е предиздвикало прокурора да се забърза, да се задейства, да се правят претърсвания, да се повтарят още веднъж разпити - аз не мога да му се греша ", добави тя. 

 

Според нея наблюдаващият прокурор прекомерно късно е схванал или тогава е получил оперативни данни, че следва да разпитва наново лица. Той е направил предложение до основния прокурор за събаряне на имунитета на Бойко Борисов, след което е импортирано искане, добави тя. 

" Смятам, че когато се прави такова предложение, би трябвало да сме извънредно прецизни, да не бъде самоцел свалянето на имунитета. А имунитет да се желае тогава, когато фактически имаме задоволително доказателства по делото, че това лице може да му бъде повдигнато обвиняване ", безапелационен е градският прокурор на София. 

Според нея казусът във връзка с Бойко Борисов е завършен. 

" През цялото време на това дело няма събрани доказателства, които да сочат, че точно Борисов е лицето, което е закупило въпросното жилище и го е предоставило като подарък. Това няма по какъв начин да бъде потвърдено ". 

" Хемус " - няма упрекнати политици

9 са обвинените по следствието за " Хемус ", сподели Христо Кръстев. По думите му измежду тях няма политици. Според него при започване на идната година би следвало прокурорите да преценяват какво да се случи всъщност с делото.   

Сигнала на Васил Божков против Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова

Наблюдаващият прокурор стига до извода, че има извънредно спорни показания и в едната, и в другата посока, разяснява Христо Кръстев. Той добави, че прокурорът не може да разкрие каква е била обективната истина към 2015 - 2019 година По думите му Божков има опция да апелира постановлението за преустановяване на наказателното произвеждане. Към 15 декември няма данни Божков да е обжалвал.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР