Това заяви пред Българската национална телевизия Ивайло Мирчев от “Продължаваме

...
Това заяви пред Българската национална телевизия Ивайло Мирчев от “Продължаваме
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев, ПП-ДБ: Групата ни в СОС е в капан от самото начало

Това съобщи пред Българската национална телевизия Ивайло Мирчев от “Продължаваме Промяната ” - “Демократична България ”. Повод за коментара му са събитията в Столичния общински съвет през тази седмица. С “широк консенсус ” бе определен Цветомир Петров за ръководител на СОС, само че това провокира брожения - групата на “Възраждане ” се разпадна, депутати от Народното събрание бяха отлъчени от партията, а Българска социалистическа партия смъкна доверието си към общинските си съветници в локалния парламент на София. Скандал избухна и сред ГЕРБ и ПП-ДБ-СС откакто при разпределянето на комисиите от общо 14 най-голямата партия в локалния парламент получи единствено 1. ПП-ДБ-СС напуснаха съвещанието, а това тяхно решение стана мотив за рецензии и прехвърчане на искри.

" Нашият апел през цялото време беше - да, мъчно е, не се харесваме, както и в Народното събрание, тук няма някаква загадка. И в Народното събрание не се харесваме изключително, и в СОС не се харесваме. Ако мислите, че в сглобката или отвън сглобката някой се харесва с някой различен, само че и в Народното събрание, и в СОС, обстановката отразява публичните настроения. Нищо друго от това, което имаме в обществото ", акцентира Мирчев.

 

Според него, разликата е, че в СОС е доста мъчно е да се създадат нови избори:

" Докато имахме 5 пъти избори за 2 години, които не доведоха до кой знае какво, в СОС това е доста по-трудно да се случи. Възможно е и има варианти за това, само че софиянци гласоподаваха за това да се разгради този остарял модел и те гласоподаваха за хора, които би трябвало да приведат София напред ”, разяснява Мирчев.

Ивайло Мирчев изрази вяра, че разсъдъкът в СОС ще надделее, с цел да проработи той и да се случат нужните промени.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР