Това заяви пред Българската национална телевизия епидемиологът д-р Христиана Бацелова.

...
Това заяви пред Българската национална телевизия епидемиологът д-р Христиана Бацелова.
Коментари Харесай

Епидемиолог: Ваксината за децата не е експериментална течност

Това съобщи пред Българската национална телевизия епидемиологът доктор Христиана Бацелова.

“При инфекциозните заболявания не се знае в никакъв случай по какъв начин ще протече болестта при един човек без значение дали става въпрос за млад или възрастен. Инфекциозните заболявания са като съветска рулетка е и не се знае дали ще преживее съответният човек или ще почине. Не би трябвало да оставяме децата неимунизирани, тъй като по този начин ги обричаме на заразяване и разболяване, а с имунизацията ги предпазваме от още една болест”, уточни още Бацелова.

Според Христиана Бацелова единственото трайно противопоказание е алергична реакция към имунизацията. Децата с потвърдени алергии към инсекти, химични субстанции или към други ваксини, могат да бъдат имунизирани, просто децата, които са имали алергии се следят половин час. Деца с автоимунни болести също могат да бъдат имунизирани, изясни Бацелова.

Тя добави, че при по-малките възрастови групи сигурността е потвърдена при първите клинични изпитвания на имунизацията. Децата реагират доста по-добре към имунизациите, в сравнение с възрастните и не се оповестява за настинка или температура, а по-скоро за изнемощялост и унесеност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР