Това заяви пред Българската национална телевизия Диана Русинова от Европейския

...
Това заяви пред Българската национална телевизия Диана Русинова от Европейския
Коментари Харесай

Русинова: Адът на ”Струма” може да се случи по всички български пътища

Това съобщи пред Българската национална телевизия Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики по отношение на тежкия случай на автомагистрала " Струма “, който стана покрай село Боснек. При него починаха 45 души, жители на РСМ, измежду тях има 12 деца.

Тя изиска оставката на изпълнителния шеф на автомобилна администрация, оставка в АПИ и тежка промяна във всички институции, виновни за пътната сигурност.

" Стигнали сме до там да ги молим да създадат нещо. Много добре осъзнаваме какво е положението на пътно транспортни средства. Защо направихме безценен ремонт на Автомагистрала “Тракия”, а не направихме ремонт на пътя за Своге. Това ли беше най-належащото? Това не дава отговор на никакви условия, а коства 2 милиона - маркировката е некачествена и негодна ", уточни още Русинова.

“Колеги, дайте да стартираме да си вършим работата, с което да спасим 2-3 човешки живота. Стига сме се оправдавали”, уточни още Русинова.

“Няма да давам оценка. дано не престават да държат такива хора като управителни тела и на АПИ, и на Агенцията за пътна безопасност”, отсече още Русинова.

" Много чест се съмняваме в това, което вършат институциите. Връзките сред тях са доста огромни и доста постоянно тези, които би трябвало да проверяват сътрудниците си, не го вършат ", уточни пред Българска национална телевизия Емил Марков, специалист от Института за пътна сигурност.

Неправителственият бранш прикани да бъде позволен като наблюдаващ на следствието, с цел да се подсигурява обективонстта му.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР