Това заяви министърът на транспорта Николай Събев по повод факта,

...
Това заяви министърът на транспорта Николай Събев по повод факта,
Коментари Харесай

Николай Събев: Филмът с шантажа на българското правителство приключи

Това съобщи министърът на превоза Николай Събев във връзка обстоятелството, че в четвъртък превозвачи напуснаха срещата с премиера Кирил Петков с претекста, че страната не е на премиера, а след абсурда бе публикуван запис от срещата. От Министерския съвет разясниха, че с цел да има запис от работна среща, значи е издирван спор.

Във " Facebook " през вчерашния ден, министърът на превоза написа: „ В предходните години страната е раздавала обилно и без доста да внимава дотации и на автобусните превозвачи. Вече има повече надзор, и това докара до митинги. Контролът не е самоцел. Той би трябвало да спести пари на всички нас, и да подреди вярно връзките в стопанската система. Филмът с няколко послушни транспортни компании на “държавна хранилка “ завърши “.

А през днешния ден взе участие в bTV след изявлението на Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. Милтенова съобщи: " Искаме способен министър, който милее за автобусния отрасъл, а не го атакува. Не министър, който атакува превозвачите, осигуряващи 20% от брутния вътрешен артикул. На 18 май сме оповестили прекъсване на целия автобусен превоз в страната и блокиране на всички транспортни връзки ".

Събев съобщи, че Милтенова не е представител на всички превозвачи: " Държавата ще стартира дейности по нареждане на разписанията, тъй че да няма повтаряне на написания, да няма повтаряне на финансиране и субсидиране. Г-жа Милтенова съставлява част от компаниите - които нямат интерес страната да има национална транспортна скица. Но ние сме решени, че страната ще има такава скица и започваме да я подреждаме. Всички автобусни превозвачи и притежатели на компании би трябвало да знаят, че в лицето на министерството имат поръчител за равни условия на пазара ".

Според Събев Милтенова не желае да договаря. Запитан дали ще я предложения на среща в министерството, отвърна: " Аз желая да поканя законни представители на автобусните превозвачи. "

Що се отнася да оповестеното желание за цялостна транспортна обсада на страната на 18 май, Събев съобщи, че министерство на превоза няма да допусне спиране на транспорти. " Ние постоянно сме преговаряли и търсили решения, които да донесат социална изгода ", добави той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР