Това заяви журналистът Петко Георгиев в дискусия в студиото на

...
Това заяви журналистът Петко Георгиев в дискусия в студиото на
Коментари Харесай

Петко Георгиев: Руската пропаганда е най-голяма в България

Това съобщи журналистът Петко Георгиев в полемика в студиото на ”Панорама ” във връзка на предходната аудиенция на президента Румен Радев в Москва и идната на премиера Бойко Борисов.
" Между двете срещи - на президента Румен Радев и идната на премиера Бойко Борисов с президента на Русия Владимир Путин се случи нещо доста значимо - решението на комисията за " Газпром ". След доста години на отсрочване Европейска комисия принуди " Газпром " да се откаже от монополното си състояние на пазара. След над 20 години, в които разнообразни наши държавни управления " героично " се съпротивляваха да създадат нещо против този монопол, пристигна Видовден. Това слага взаимоотношенията ни на напълно ново състояние - България към този момент не е толкоз подвластна от този монопол, от съветските доставки.

Да си спомним - януари и февруари на 2009 година бяха доста студени месеци, на власт бяха Първанов и Българска социалистическа партия - най-големите другари на Русия. Тогава Путин спря газа не като наказване за България, а за Украйна. Той не се сети изобщо какъв брой огромни другари са Русия и България, нито за славянската книжовност, нито за нищо друго. През разум не му мина, че България ще пострада. А тук ние трябваше да понесем прекъсването на парното и така нататък

България е в огромна взаимозависимост от съветските енергийни източници, а в страната ни има мощно пропагандно въздействие от Русия. Тя си има своята национална политика, само че ние би трябвало да отстояваме своята. Смятам, че политиката на България по отношение на Русия е безотговорна на всички равнища - към българските жители, към нашите другари и сътрудници от Европейски Съюз и НАТО и към самата Русия. Срамна е историята с " Южен поток " и какви бяха дейностите на нашето държавно управление тогава. Кой, за какво и при какви условия е обещавал да го има, не излиза наяве. Ами повратливата ни политика по отношение на градежа на АЕЦ " Белене "?! Българската политика по отношение на Русия от над 20 години не е основана на националните ни ползи.

Макар че президентът Макрон приказва за бизнес с Русия, това не значи, че с Франция ще имат другарски политически връзки. Как може България да се усеща разкрачена сред Русия и Запада, в случай че страната ни е член на НАТО и Европейски Съюз ".
По думите му печелившият модел на връзки е на общностно, европейско равнище. Според него съветска агитация в Европа има в максимален размер в България.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР