Това заяви изпълнителният секретар на Съюза на съдиите Красимир Мазгалов

...
Това заяви изпълнителният секретар на Съюза на съдиите Красимир Мазгалов
Коментари Харесай

Красимир Мазгалов: Не станаха ясни на обществото мотивите на 6-мата кадровици за оттеглянето на предложени...

Това съобщи изпълнителният секретар на Съюза на съдиите Красимир Мазгалов пред bTV по отношение на вчерашното решение на 6-мата кадровици от Висш съдебен съвет да отдръпват предлагането си за предварителното освобождение на основния прокурор.

 

По думите му в сегашния миг фокусът още веднъж е подложен върху личността, а не върху проблемите на системата. 

 

" Именно тези проблеми са родили такава персона да заема такава позиция. Изказът на основния прокурор за мен също е в нарушаване на етичния кодекс на българските магистрати. Напоследък стана ясно за обществото, че прокуратурата сякаш за последния месец свърши пвоече работа, в сравнение с за последните 10 години. Искат да се имунитети на депутати непрекъснато. Въпросът е за какво се засилва прокуратурата? Какво предизвика бездействието преди и какво предизвика действието й в този момент?, попита Мазгалов.

 

Журналистът Николай Стайков от " Антикорупционен фонд " от своя страна съобщи, че сега има едно очевидно болшинство, което желае да овладее обстановката в правосъдната система.

 

Запитан може ли да бъде отхвърлен Гешев поради термина " политически отпадък ", Стайков разяснява следното:

 

" Това ли е най-големият проблем на правосъдната система - това, че си е изпуснал нервите? Много по-голям проблем, който би трябвало да бъде разискван, е различен - в случай че върнем лентата обратно. Ние осветихме съществуването на устойчиви дълго време опериращи корупционни схеми към Петьо Еврото на върха на правосъдната система. Не би ли трябвало това да бъде главната тематика на деня? Това са същинските проблеми на правосъдната система ", безапелационен бе Стайков.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР