Това заяви Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

...
Това заяви Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.
Коментари Харесай

Делчев: Службите да подслушват лошите, не неудобните

Това съобщи Димитър Делчев, ръководител на „ Движение България на жителите “.

Скандалът с подслушването не трябва да се замита под килима, министър председателят да каже по какъв начин работи ДАТО и къде изтича бюджетът от 43 млн. Службите да подслушват нарушителите, а не неуместните и записите от СРС да не се употребяват за бухалки против избрани хора, разяснява пред медии в Благоевград Димитър Делчев.

Като принципал на организацията за подслушване (ДАТО) министър председателят може да уточни имената на подслушваните политици и публицисти, както и има ли измежду тях основни редактори или политически публицисти, с цел да се обясни проблема. След няколко седмици България е ръководител на Съвета на Европейски Съюз и в случай че по това време се окаже, че около непозволеното подслушване е попаднал и някой европейски политик, ще влезем в интернационален скандал, добави той.

Попитан за митингите на чиновници на Булгартабак, Делчев съобщи, че е обикновено хората да се опасяват за работните си места и точно тук е ролята на страната. Не може служащите да бъдат поставяни като жив щит сред враждуващи страни. Службите би трябвало да кажат има или не контрабанда. Отново има безмълвие от страна на министър-председателя като представител на страната. Ако собствеността на Булгартабак беше изяснена още при приватизацията, нямаше да имаме този проблем.

Отговорните институции би трябвало да се занимаят с приватизацията на Булгартабак от първия мандат на ГЕРБ през 2011 година, а не да чакат да изтече отминалостта. Вместо да хвърлят димки и да внушават, че проблематичните покупко-продажби са с изтекла отминалост, ръководещите да се извърнат и към покупко-продажбите от околните години.

На въпрос за реформаторските обединявания за народна власт Анна Бистричка, регионален координатор на ДБГ в Благоевградско, съобщи, че в Благоевград и обособените общини структурите на демократичните партии не са прекъсвали връзките между тях. Надявам, се ще успеем още веднъж да намерим общия път, с цел да се борим за развиването на общините от региона, към този момент има водени диалози.

Бистричка беше избрана отново за регионален координатор на ДБГ в Благоевградска област и съобщи, че ще работи за усилване на наличието на ДБГ в региона и добър разговор с останалите демократични партии.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР