Това заяви депутатът от ПП-ДБ Мирослав Иванов в ефира на

...
Това заяви депутатът от ПП-ДБ Мирослав Иванов в ефира на
Коментари Харесай

Мирослав Иванов: Целта на ГЕРБ е да формират кабинет без нас, за ...

Това съобщи депутатът от ПП-ДБ Мирослав Иванов в ефира на Българска национална телевизия.

 

" Не мога да кажа, че ние сбъркахме някъде. Ние започнахме целия този развой преди 10 месеца, с ясното схващане, че България би трябвало да излезе от поредицата от избори и да излезе от политическата рецесия. Това се случи с кабинет, който трябваше да следва ясно обрисувани цели – еврозоната, Шенген и правосъдната промяна. Бяха положени изключителни старания и тези цели бяха реализирани ", сподели още националният представител.

По думите му ПП-ДБ са имали ясната идея да спазят поетите задължения – ротация на министър председателите и промяна на министри единствено в случай че и двете страни са съгласни.

 

" Ние настоявахме да бъде подписан проектодокумент, който да сложи рамката, на това което следва. Искахме всичко да бъде написано в документ с ясно поети задължения и сложени периоди. Г-н Борисов се отдръпна от настояването да се разпишат поетите задължения и започнаха да се слагат ултиматуми. В един доста сложен развой сигурно са позволени неточности, ние не можем да сме безгрешни ”, посочи той.

 

„ Призовавам всички български жители да имат вяра на интуицията си и на обстоятелствата. Фактите демонстрират, че на нас в неделя вечер ни бе подложен ултиматум за 24 часа без да има някаква ясна причина за това. Предстоеше една седмица, в която да продължат договарянията и мандатът да бъде изпълнен по съответен метод. Тогава, когато госпожа Мария Габриел внесе досието с проектокабинет и множеството от министрите не бяха запитани дали са съгласни, за нас това бе шокиращо. Смятам, че България стана за смях в цяла Европа, това е казус ”, безапелационен бе Иванов.

 

Според него има два момента, които бележат договарянията сред ГЕРБ и ПП-ДБ -  не желаеха да подпишат съглашение, по-късно се съгласиха, само че със промяна на министри.

 

Депутатът съобщи, че не схваща за какво се плашат хората, че отново ще изпаднем в някакви рецесии.

 

" Призовавам за спокоен звук. Не виждам по какъв начин ще изпаднем в конституционна рецесия. Президентът би трябвало да уточни един от всред посочените в Конституцията. Не смятам, че ръководителите на тези значими институции в страната ще разрешат да се стигне до конституционна рецесия. Все отново уговорките на този кабинет са да се проведат почтени избори. Г-н Радев има правото да избере длъжностен министър председател и по-късно ще носи своята отговорност. Нека не се плашим с апокалиптични прогнози. В последна сметка корективът на това, което ще направи този длъжностен кабинет ще са всички институции ”, настоя Иванов.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР