Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес на "Дондуков"

...
Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес на "Дондуков"
Коментари Харесай

Радев: Щом сме в НАТО, ще подържаме армията

Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден на "Дондуков " 2 се срещна с Върховния командващ Съюзното командване на НАТО по интервенциите военачалник Къртис Скапароти, представен от прессекретариата на президента.

България взе участие интензивно в самодейностите на НАТО и би трябвало да постави нужните старания за модернизацията на Въоръжените си сили, съгласно стандартите на Алианса в името на сигурността на своите жители, е подчертал президентът.

Президентът Радев е срещнал военачалник Скапароти с задачите на идния през тази седмица Консултативен съвет за национална сигурност.

"Необходимостта от модернизиране и осъвременяване на качествата на българските въоръжени сили е от основна значимост и ще не преставам да упорствам за политическа воля в тази сфера, с цел да може страната ни да извършва дейно отговорностите си на съдружник ", е споделил президентът.

По време на диалога Румен Радев и Къртис Скапароти са разискали самодейностите на Европейския съюз в областта на защитата. Общо е било разбирането, че напъните на Европейски Съюз и НАТО за създаване и развиване на отбранителни качества би трябвало да се допълват.

"Общоевропейските планове, които развиват и надграждат актуалните качества на страните членки, следвайки неразделно стандартите на НАТО, са от изгода за сигурността на жителите ", е декларирал президентът.

Генерал Скапароти е дал висока оценка на приноса на българските военнослужещи в задачите на НАТО и е благодарил на България за дейното й присъединяване в основни начинания на Алианса. "България оказва незаменима поддръжка на НАТО във всичките му основни начинания. Ученията, които се организират на територията й, са ефикасни и потребни ", е декларирал висшият главнокомандващ военачалник Скапароти.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР