Това заяви бившият външен министър в правителството на Иван Костов

...
Това заяви бившият външен министър в правителството на Иван Костов
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Трябва да изчистим името си от скандала в Чехия

Това съобщи някогашният външен министър в държавното управление на Иван Костов и дипломат в Турция Надежда Нейнски пред bTV.

" Емилиян Гебрев за първи път споделя пред „ Ню Йорк таймс “, че има контракт за тези хранилища. Има държавно управление в оставка. Конституцията допуска процедури, които би трябвало да се съблюдават. Президентът, ръководителят на Народно събрание и министър председателят би трябвало да разполагат с цялата информация. България би трябвало да наподобява сериозна страна и член на НАТО, на който може да се има доверие. Отново стартира да се върти призракът „ всички сърби да се съберат в една страна “. Аз не желая да виждам още веднъж в кръв Балканите. Европейският съюз се провали при вероятността за Западните Балкани. Ако не се поправи, носталгията по предишното ще нараства “, сподели още Нейнски.

„ Русия поддържа връзка с всички страни в Европейски Съюз, само че по друг метод. Тук е въпросът, дали той е подготвен да начертае алената линия. Когато влизахме в Европейски Съюз, се надявахме, че ще можем да пазиме ползите си по-добре пред Москва по въпроса с газа, да вземем за пример. В момента най-уязвими са страните от някогашния руски блок, които имат проблеми с демократичното развиване и съветските ползи “, уточни тя.

„ Всички приказват за диверсификация на трасетата, само че би трябвало да приказваме за диверсификация на източниците. И Балкански, и Северен поток заобикалят Украйна. Ако Европейски Съюз работи като една общественост, позициите му пред Москва и Китай ще са по-силни “, разяснява някогашната външна министърка..

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР