Това вероятно е знак, че има подкрепа за изявеното от

...
Това вероятно е знак, че има подкрепа за изявеното от
Коментари Харесай

Проучване: Мнозина републиканци в САЩ биха желали да имат президе...

Това евентуално е знак, че има поддръжка за изявеното от Доналд Тръмп предпочитание, в случай че бъде определен, да може да работи при минимални ограничавания от правно естество, показва Ройтерс.

 

Според завършилото във вторник изследване Републиканската партия на Тръмп наподобява е разграничена по въпроса какви би трябвало да са рестриктивните мерки на президентската власт, които оказват помощ за дефинирането на американската народна власт.

 

Четиридесет и шест % от респондентите републиканци са съгласни с изказванието, че " страната е в рецесия и се нуждае от мощен президент, на който би трябвало да е разрешено да ръководи без несъразмерна интервенция от страна на съдилищата и Конгреса ", а същият дял от участниците в изследването не са съгласни с изказванието. Останалите не са сигурни в отговора си.

Двадесет и пет % от респондентите демократи са съгласни с това изказване, а 64% не са съгласни и останалите не са сигурни.

 

Тръмп, против който са повдигнати десетки обвинявания в закононарушения, осъществени по време и след мандата му в Белия дом от 2017 до 2021 година, сега упорства пред федерален съд, че би трябвало като цяло да има имунитет против гонене за дейности, осъществени, до момента в който е бил на власт, напомня Ройтерс.

 

Социологическото изследване показва, че Джо Байдън и Доналд Тръмп, който е любимец за републиканската номинация, имат равна поддръжка, като всеки от тях е подсилен от 35% от респондентите, а останалите споделят, че не са решили, че ще гласоподават за различен претендент или че въобще няма да гласоподават.

Редицата правни проблеми на Тръмп са основен риск за шанса му да се върне на президентския пост, защото 49% от самостоятелните гласоподаватели споделят, че не биха дали своят вот за него, в случай че бъде приет за отговорен. Дванадесет % споделят, че биха го подкрепили все пак, 35% споделят, че не знаят и 3% не са дали отговор на въпроса.

 

Осъдителна присъда би могла да коства на Тръмп и гласовете на републиканци. Двадесет и осем % от респондентите републиканци не биха подкрепили Тръмп, в случай че той бъде приет за отговорен. Четиридесет и три % споделят, че биха го подкрепили все пак и 28% споделят, че не са сигурни.

 

Проучването на Ройтерс/Ипсос, извършено онлайн от 3 до 9 януари, е обхванало 4677 инцидентно определени пълнолетни американци и има позволена неточност от към два процентни пункта.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР