Това въобще не е пресилено да се каже! Ето и

...
Това въобще не е пресилено да се каже! Ето и
Коментари Харесай

Радев плаши с военна хунта!*

Това изобщо не е пресилено да се каже! Ето и логиката (му). В Гърция бяха " черните полковници " - през 70-те години (на XX век); в Турция - отново " черни ", само че генерали - през 80-те; в Югославия Слобо Милошевич дърпаше конците на паравоенния си генералитет двадесетина години; албанците от АОК пък едвам в този момент се " девоеннизираха ", само че това не пречи на генералите им да дебнат като котараци! Така е било на Балканите, по този начин и ще бъде! Въпреки похожденията на Борисов, макар НАТО, макар Европейски Съюз!
Защо тогава и България да не може да се " почерни "?! Вижте го Радев какви ги прави и какви ги дроби! Чудничко и лесничко е, съгласно логиката му: хем по този начин ще сме по-нужни на НАТО, хем сме се оголили военно, механически и технологически като туземци. Значи може - хем военните на власт, хем Североатлантическият алианс ще е удовлетворен - нали сме му сякаш външната граница на Съюза, добре е значи да сме подковани - по военному! А и вътре в страната да мируват! Кои да мируват ли?! Как кои?! Псевдо-парламентаристите, тези дето президентът Радев наруга с днешна дата, че единствено дето тлъсти заплати взимали, а за 5 стотинки работа не вършели! И дето на президентската институция не спирали недостатъци да ѝ намират!
Майтапът е до тук. Смешно е, но си е и ужасно. Като се има поради, че в антуража му на " Дондуков " 2 има най-малко двадесет полковници и генерали в оставка - какво друго им остава, с изключение на да мислят за военно решение на спора им с институциите?! За военна хунта и боен режим! Докато " тези в Народното събрание " се вразумят и най-сетне отдадат заслуженото почитание на Негово генералско величество военачалник Румен Радев от село Славяново, Харманлийско!
Президентският доклад по случай една година на " Дондуков " 2 си беше по-скоро декларация - официално съобщение, за военните дейности на президентството против Министерския съвет и Народното събрание на Република България, в сравнение с доклад на свършеното за една година - доколкото има нещо свършено! Човекът със скритите генералски пагони още веднъж и още веднъж наруга съперника, окопал се, съгласно него, в пленарната зала на Народното събрание, с цел да го държи на мушка, него, президентина, и да го обстрелва със словесни патрони - отново съгласно него - с цел да го унижава и омаловажава! Него, определения директно от народа, и то с милион и нещо гласове, както и институцията му, която те, извергите политически, я нямат за нищо! Нищо, че е по конституция!
Нарече Радев висшия орган - също определен директно, само че сумарно с най-малко 3,5 млн. гласоподаватели, два и половина пъти повече от неговите, " АТРОФИРАЛА " институция, което автоматически прави такава, " атрофирала ", в неговите очи и парламентарната народна власт изобщо! За да забие най-после и последния гвоздей в ковчега ѝ с думите: " НОТАРИАТ, КОЙТО ОФИЦИАЛИЗИРА РЕШЕНИЯТА НА КАБИНЕТА " (разбирай - на политическия дерибей Борисов!). Само за тези си, изречени с нескрита завист, дивотии, които не са по никакъв начин почтени и простими, американският, френският, немският и т. н. президент да вземем за пример, повече от несъмнено е, щеше да се снабди мигновено, казано по американски, с ИМПИЙЧМЪНТ! Който сигурно щеше и да успее!
Но в България и на Балканите не е по този начин. Тук някакво политическо неразбирателство, появило се на бял (политически) свят, единствено тъй като Борисов подходи несериозно и уточни Цецка Цачева за кандидат-президент на ГЕРБ, тоест за конкурент и съперник на Румен Радев, може да си приказва всичко безнаказано! В България всичко може. Включително и това - ПРЕЗИДЕНТ СЪС СИМВОЛИЧНИ ПРАВОМОЩИЯ МОЖЕ ДА ОБЯВИ ПАРЛАМЕНТАРНАТА ДЕМОКРАЦИЯ И ПАРЛАМЕНТАРНАТА РЕПУБЛИКА ЗА " АТРОФИРАЛИ ", ДА СИ СТОИ НЕОБЕЗПОКОЯВАН НА СТОЛА НА ДЪРЖАВНИЯ ГЛАВА, БЕЗ ДА МУ БЪДЕ ПОТЪРСЕНА СМЕТКА И БЕЗ ДА СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО!!! А то е - вън от президентството! Спешно и по най-бързия метод! Защото е рисков точно за парламентарната народна власт и парламентарната република!
Феномен е този запасен военачалник Радев. И по невиждано безсрамие, и по твърдоглавство, и по славолюбие. Помните ли какво сподели на същата тази институция - висшата в Република България, Народното събрание - още когато се заклеваше като новоизбран президент? Да ви напомним, сподели на депутатите от 43-ото Народно заседание (само)убийственото: " ОСТАВА Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) ОЩЕ ЕДНА СЕДМИЦА! " Какво беше това, в случай че не закана за война и военна хунта, за които, уви, през днешния ден, година откакто облече тогата на " Обединител на нацията " и " Равноотдалечен от всички политически партии ", Румен Радев към този момент може да рапортува (на който би трябвало, той си знае, а ние можем единствено да се досещаме, че посоката на рапорта и поклона ще е на изток), че задачата е изпълнена; чe България е наплашена; че хунтата е в цялостна бойна подготвеност, и че " вие единствено дайте сигнала, господа-другари "!
Какво още ли? Ами инцидентно да сте забелязали, че при президентския " доклад " Радев разкри още една своя неповторима линия от характера - едно ново политическо събитие, което може би също е единствено, по този начин да се каже, балканско. Той ревнува премиера Бойко Борисов поради интернационалните му контакти, като надали не твърди, че те са му откраднати. Радев вкарва феномена " междуинституционална ревнивост " - като че ли те двамата, министър председател и президент, са от разнообразни страни, като че ли и двамата не работят - или най-малко би трябвало да работят - за една и съща - българска - идея! Това едно, второ - белким Радев не вижда кого от двамата желаят освен на Запад, освен в Европейския съюз, само че и в Близкия Изток, в Далечния - също! За прословутите Балкани, а пък и за още по-прословутите Западни Балкани - да не приказваме! Радев да се осъзнае и да се съвземе, да се освести, и чак тогава да направи старания да се впишеш в тази несъмнено сполучлива от година-две българска външна политика! Той просто няма различен късмет! Да не му припомняме за виетнамския ресторант на Орешарски, а и за дублажа, който той направи, пристигайки във Варшава на публична среща с президента Дуда, откакто министър председателят Борисов се бе срещнал по-рано същата седмица в София с премиера Беата Шидло, с което разсмя цяла Стара и Нова Европа - единствено и единствено да не остане по-назад! Той, президентът Радев! Държавникът Радев, на който никой - даже и Борисов!, не може да не козирува и стои спокойно!
За десерт - още една въпиеща президентска измама. В края на " доклада " си Румен Радев като че ли апропо си разреши да насъсква популацията, разбирай " дежурната " улица, против законното държавно управление и законно определения парламент, заявявайки, че явно оттук-нататък опазването на демокрацията оставало... на него, на гражданското общество и на медиите! И това в случай че не е апел за улични митинги, за безчинства даже - здраве му кажи! Впрочем откогато фуражката е на власт в президентството, митингите на улицата, и основно пред Народното събрание, не са спирали, и повече от несъмнено е, че Радев с онзиденшния си едногодишен управнически " доклад " просто ни приготвя - като общество и гласоподаватели - за " своята " лелеяна ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА! А за какво не и за още по-лошото: ръководство на полковниците и генералите от запаса, същите от служебното му държавно управление, които по-късно около него се намърдаха и на " Дондуков " 2! Особена проба военна хунта! Българо-балканска запасняшка! А който не има вяра, че точно по този начин, почтено, се почва, да се порови в историята. И да пита гърците, турците, а за какво не и препатилите нации от Централна и Южна Америка!
И най-после за рейтингите. Радев, не вярвай толкоз буйно на социологическите организации, те най-вече лъжат, а в случай че не лъжат, то сигурно преувеличават! Така първичните 70 %, по-късните 60, както и сегашните 52, които ти дават, са, както споделя по различен мотив Марк Твен, са леко пресилени! Истинското ти публично утвърждение е не повече от 30-35%, другото е угодливост, кухи очаквания и лукавство. Ако не вярваш, питай предшественика си Петър Стоянов какво му обещаваха на него сред първия и втория тур социолозите, та ни докараха Първанов за цели 10 години!... И внимавай с хунтата, не е смешка работа!
Автор: Валентин Стоев
Позицията отразява единствено и само мнението на създателя и не е публично мнение на Actualno.com.


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Гледна точка  Зеленият билет - следващата засегнатост към столичани Зеленият билет - следващата засегнатост към столичани  За Тръмп, самохвалството и проблемите на света За Тръмп, самохвалството и проблемите на света  Връщането на казармата - неистина, хранеща носталгията * Връщането на казармата - неистина, хранеща носталгията*  С какво ни прекараха около Истанбулската спогодба С какво ни прекараха около Истанбулската спогодба  Бушоните гръмнаха, а ще бъдем ли по-добри с децата с увреждания? Бушоните гръмнаха, а ще бъдем ли по-добри с децата с увреждания? Интервю Още Иван Димитров, " Музикаутор ": Очертава се цялостен безпорядък в областта на авторското право
Законът за авторското право ще бъде изменен - това е към този момент с...
Кметът на Тетевен сезира основния прокурор за продажба на част от Дарин Димитров: Търговище стартира да се трансформира през последните д Рузие Хасанова: " Радиограмофон " е роман за всички, търсещи свобо Бенджамин Ладуиг: Всяко дете с аутизъм има неповторим метод на изра коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Дончев позволи наказателна отговорност з...
Може да има наказателна отговорност във връзка със случаите на принуждение в Центъра за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с...
Президентският Air Force One има потребност от... Все повече двойки с репродуктивни проблеми... 9 неистини, които всички мислим за истини Фитнес гривни издават военни бази по цялостен с... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Дневен хороскоп за 30 януари
Овен Този вторник няма да може да редуцирате служебните си отговорности. Възможно е да получите разочароваща информация, което ще наложи...
Тригодишно дете бе раздрано до гибел от п... Вижте новородения наследник на Мария Илиева (СНИ... Цветан Василев: Пеевски е носил на Цацаров... 4-те зодии, които страдат най-вече в любо... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Симеонов предлага лифтове да се строят б...
" През тази седмица ще се внесе предложение за смяна в Закона за горите, които ще разрешат да се построяват всевъзможни спортни уреди...
Румен Радев: Нашата външна политика би трябвало... Международни специалисти оферират нов проект з... Прокуратурата, Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи погват българите... Кремъл: Алексей Навални не е опасност  www.expert.bg  Порожанов: Пазарът на млечни артикули ще бъде нормализиран през 2018 година Порожанов: Пазарът на млечни артикули ще...  Китай е най-предпочитаната дестинация за пътувания от родния бизнес Китай е най-предпочитаната дестинация за...  Бившият началник на ДАИ: Уволниха ме, тъй като депозирам сигнали за корупция Бившият началник на ДАИ: Уволниха ме, тъй като...  Цветан Василев твърди, че Пеевски дава на Цацаров по 100 000 евро на месец Цветан Василев твърди, че Пеевски дава н...  www.iwoman.bg  2 зодии с огромен шанс в хороскопа за 30 януари 2 зодии с огромен шанс в хороскопа за 30...  Най-добрите растения за спалнята Най-добрите растения за спалнята  Стаси Кара с нов план, ново име и нова дестинация Стаси Кара с нов план, ново име и нова...  5 аргументи, че сексът е по-добър след 40 5 аргументи, че сексът е по-добър след 40  http://www.sportlive.bg  Хитът на сръбското състезание отряза Лудогорец Хитът на сръбското състезание отряза Луд...  Спорт и футбол по малкия екран през днешния ден Спорт и футбол по малкия екран през днешния ден  Три следващи вечери Нашименто се молил на Динамо да го пусне в Левски Три следващи вечери Нашименто се молил на...  Новият в Левски даде обещание себераздаване и пристрастеност (ВИДЕО) Новият в Левски даде обещание себераздаване и ст... Интервю Още Иван Димитров, " Музикаутор ": Очертава се цялостен безпорядък в областта на авторското право
Законът за авторското право ще бъде изменен - това е към този момент с...
Кметът на Тетевен сезира основния прокурор за продажба на част от Дарин Димитров: Търговище стартира да се трансформира през последните д Рузие Хасанова: " Радиограмофон " е роман за всички, търсещи свобо Бенджамин Ладуиг: Всяко дете с аутизъм има неповторим метод на изра Нови Най-четени Най-коментирани Радев плаши с военна хунта!*... 21 0 Кога е пикът на грипа?... 59 0 И още веднъж се размириса от автомобилните концерни... 25 0 Какво време ни чака през февруари... 69 0 <

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР