Това цвете, което се вижда на снимката, често се среща

...
Това цвете, което се вижда на снимката, често се среща
Коментари Харесай

Имате това цвете? Дори не подозирате какво отглеждате

Това цвете, което се вижда на фотографията, постоянно се среща в домовете на хората, само че те рядко знаят какво тъкмо отглеждат. Саксийното растение Красула, известно повече като дърво на живота, краси домовете на доста българи. Някои считат, че това цвете носи благосъстояние и обилие в фамилията, предават от jenata.blitz.bg. Има и такива, които са наясно с вълшебните му свойства и го употребяват като лечебно средство. Това растение не отстъпва по нищо на алоето.

Красулата има голям брой разновидности, само че най-разпространената е стайно растение е дървото на живота. Вероятно доста дами, които го отглеждат, са забелязали, че то е като индикатор за здравето. Ако някой в къщата е съществено болен, листата на дървото на живота пожълтяват или почерняват и то стартира да вехне. Растението като че ли гълтам негативната сила. А когато човек се възвърне, дървото още веднъж се съживява. Време е да ви разкажем малко повече за случаите, в които можете да се възползвате от лечебните свойства на това растение.

Херпес на устните
Изстискайте сока от няколко листа и мажете проблематичната зона на всеки 30 минути. Със сока можете да намокрите и памуче, да го сложите върху засегнатата област и да фиксирате с лепенка.

Ангина, тонзилит
Изстискайте сока от 10 листа и го смесете с 200 мл. вода. С отварата правете гаргара сред 3 и 5 пъти на ден.

Пиелонефрит, цистит
Нарежете на ситно 5 листата, залейте ги с 200 мл. гореща вода и оставете за 1 час. След това прецедете. Приемайте по 1 супена лъжица 15 минути преди ястие, 3 пъти на ден.

Артрит, артроза
Изстискайте сок от 10-15 листа и намажете засегнатите стави преди лягане.

Хемороиди
Наложете с един отсечен лист, той оказва помощ неотложно

Изгаряния, натъртвания, навяхвания, рани, порязвания, циреи
Направете от няколко листа каша и намажете повреденото място. Отгоре сложете превръзка. Сменяйте я на 2-3 часа.

При захапване от инсекти
Мажете ухапаните места по 4 пъти дневно със сок от листата на това потребно растение.

И най-после едно предизвестие: в дървото на живота концентрацията на арсен е доста висока, по тази причина не се предлага злоупотребата с вътрешния банкет на лекарствени препарати въз основата на това растение. В случай на предозиране, се следят повръщане, диария и нарушение на съзнанието. Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР