Това сякаш са въпросителни, обърнати наопаки. Когато видиш тези смайващи

...
Това сякаш са въпросителни, обърнати наопаки. Когато видиш тези смайващи
Коментари Харесай

Кривата гора в Полша - една красива мистерия

Това като че ли са въпросителни, обърнати наобратно. Когато видиш тези смайващи дървета, имаш възприятието, че си попаднал в Забранената гора на Хари Потър или пък в приказка на Ханс-Кристиан Андерсен. Но не, разтъркай очи, ощипи се. Всичко е напълно действително. Намираш се в Северозападна Полша, на някакви си 20-ина километра от Шчечин и още по-близо до немската граница.

Тук, до село Нове Чарново край Грифино, посред една огромна гора от прави като стрела борове, чиито върхове се сблъскват с небето, са се настанили 400 редки екземпляра. Дървета, които малко откакто са тръгнали от земята,

са завили на 90 градуса ,

след това са създали един полукръг и чак тогава въпреки всичко са поели по правия път – право нагоре.


Снимка: JakubD / Shutterstock

Кривата гора в Полша е колкото известна, толкоз и мистериозна. Едва 1,7 хектара, само че няма човек, който да пристигна в близост и да не я види. А доста от посетителите, както и локалните хора се придвижват в света на фантазиите и развиват своите версии за какво тези борове са кривнали по този начин еднообразно, като близнаци.

Знае се, че са засадени към 1930 година.

Според един от сюжетите близка река

излязла от коритото си след страхотни дъждове и изкривила още младите тогава фиданки. Друга история сочи като провинен не водата, а огромен сняг, който в тежка зима по този начин навалял, че затиснал дърветата и те тръгнали хоризонтално.

Има и политическа версия. Германските войски струпали на това място танкове, с цел да приготвят настъплението си през Втората международна война, и тежките машини деформирали борчетата.

Още по-невероятно звучи следното пояснение:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР