Това стана ясно след като Министерският съвет прие изменение на

...
Това стана ясно след като Министерският съвет прие изменение на
Коментари Харесай

Правителството ще компенсира водните дружества заради високите цени на тока

Това стана ясно откакто Министерският съвет одобри изменение на Програмата за компенсиране на небитови крайни клиенти, касаещо ВиК операторите.

Решението произтича от нуждата да бъде предоставена незабавно цялостна отплата на сдруженията от бранш ВиК за 2021 година в допълнение на към този момент получената такава, касаеща всички небитови консуматори.

Мярката за спомагателни обезщетения се постанова за допълнение на образувания дефицит в паричните потоци и финансовия резултат на сдруженията, произлизащ от разликата сред фактическите разноски за електрическа сила и доста по-ниските такива, включени в цените на контролираните ВиК услуги на тези предприятия.

Индикативният общ размер на откритите дефицити е до 61 млн. лева Компенсирането на ВиК операторите ще се извърши въз основа на самостоятелни контракти сред Министерство на регионалното развитие и съответното сдружение.

Основната цел е да бъде нормализирано финансовото положение на сдруженията, погасяване на просрочените им отговорности за ел. сила и застраховане на благоприятни условия за гарантиране непрекъснатост и достъп до ВиК услуги. Компенсациите ще бъдат изплатени в...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР