Това стана ясно от вчерашното заседание на Областната епизоотична комисия

...
Това стана ясно от вчерашното заседание на Областната епизоотична комисия
Коментари Харесай

Няма огнища на африканска чума във Великотърновска област

Това стана ясно от вчерашното съвещание на Областната епизоотична комисия във Велико Търново, което се организира при регионалния шеф. Докладът на доктор Станимир Спасов, шеф на Областната дирекция по сигурност на храните, е безапелационен, че до този миг Тази констатация е доказана и от получените информации от общините.
В съвещанието участваха членовете на Областната епизоотична комисия, РЗИ, ОД на Министерство на вътрешните работи, ОПУ - Велико Търново, РД „ ПБЗН - Велико Търново “, РДГ, ЛРД „ Сокол 1884 “, ОД „ Земеделие ”, представител на пристанищната инфраструктура – река Дунав и представител на Летище - Горна Оряховица. Всички представители на участващите институции рапортуваха за постъпваща при тях информация и ограниченията , които се взимат всекидневно. Обсъдено беше събирането, почистването и дезинфекцията на пристанища, летища и гари, както и слагането на указателни табели за разпространяването на болестта. Два противопожарни автомобила, обезпечени с препарати за стерилизация, дават наряди във Велико Търново и Горна Оряховица в подготвеност за реакция при постъпване на сигнал.
Областният шеф проф. доктор Любомира Попова съобщи, че координацията сред виновните институции е доста добра. Тя разясни, че всеки петък специалисти от администрацията изпращат обработените данни, постъпващи от общини и кметства, за преброяването на прасетата, отглеждани вид „ заден двор “.
Поради бързо изменящата се конюнктура, регионалният шеф ще привиква епизоотичната комисия всяка седмица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР