Това стана ясно от думите на премиера акад. Николай Денков

...
Това стана ясно от думите на премиера акад. Николай Денков
Коментари Харесай

Българските власти не знаят колко са българите в ивицата Газа

Това стана ясно от думите на премиера акад. Николай Денков пред публицисти.

 

“Ясно е, че сега там няма постоянна връзка. Първо, да се успокои и да се види по какъв начин могат тези хора да излязат. Този филантропичен кулоар, няма по какъв начин България да го провежда. Това ще бъде част от общото изпитание за филантропични коридори на всички чужденци, първо, а по-късно - и на всички поданици, които са там. Днес вечерта още веднъж ще има Европейски съвет онлайн, при който ще се разискват тези тематики ". 

 

Премиерът повтори, че в случай че се постанова, ще има още евакуационни полети от Израел с държавния аероплан, само че страната ни не може сама да провежда филантропичен кулоар за извеждането на наши сънародници от линията Газа. 

 

По думите на Денков няма непосредствена заплаха от миграционен поток към страната ни в идващите дни. Премиерът обаче се тормози, че има възможност спорът да ескалира.

 

" За благополучие, през последните два дни виждаме известно усмиряване, известно балансиране на изявленията на другите участници. Ясно е, че " Хамас " би трябвало да бъде изкоренена, защото тя носи терористичния заряд в себе си, само че в това време би трябвало да е ясно, че ние имаме мирни поданици и би трябвало да се търси тяхното посланичество, тяхната отбрана, с цел да може да се сътвори резистентен мир. Това е сега битката - по какъв начин да изчезне " Хамас ", с цел да може да се успокоят пристрастеностите и да се потърси стабилно решение. Много е значимо на жестокостите на варварството да не се отговори със същото, тъй като по-късно става неуправляемо ", съобщи Денков.

 

Днес по самодейност на премиера ще се организира Съвет по сигурността. На срещата са поканени представители на президентската институция. Тя идва откакто в друг формат предходната седмица се организираха две срещи по тематиката. Едната бе инициирана то президента Румен Радев, само че на нея не участваха представители на партиите. Беше призован и председателски съвет в Народното събрание. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР