Това стана ясно от думите на Ива Митева пред bTV.

...
Това стана ясно от думите на Ива Митева пред bTV.
Коментари Харесай

ИТН не обсъждат кандидат председател на парламента. Ще предложат отпадане на точката

Това стана ясно от думите на Ива Митева пред bTV.

Ще бъде препоръчано точката да отпадне от дневния ред на Народното събрание на председателски съвет. Ако предлагането не бъде признато, ще се подложи на гласоподаване в пленарна зала.

“Нямаме потребност от спомагателни кавги. Имаме значима точка - гласоподаване вота на съмнение. Сега не му е времето”, уточни Ива Митева.

Тя съобщи, че в случай че Никола Минчев бъде повдигнат още веднъж за ръководител на Народното събрание и всички обединения се обединят към него, от " ИТН " биха подкрепили.

“Тази позиция не ми е самоцел. Тя е сложна, комплицирана. Ще е мъчно на който и да е от тук нататък. Нека всички се съберем, да седнем на масата, да кажем какво мислим и в спокойна конюнктура да се вземе решение”, добави Митева.

Тя съобщи, че се търси разговор. Предпочитанията са за различен кабинет в границите на това Народно заседание. Митева насочи рецензии към кабинета.

" Търсим разговор. Когато приказваме за подобен, би трябвало да стартираме да водим топла политика - консенсус, взаимни отстъпки, уреждане. Няма по какъв начин. Изтеглянето на министрите бе поради низ от проблеми. Чувствам се облекчена, тъй като съм човек с чест и морал. Не желая да гласоподавам по този начин, както ми бъде разпоредено. Коалиционните ни сътрудници нарушиха съглашението ни. Имаме всекидневен конфликт ", уточни Митева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР