Това стана по време на XXIII-та Конференцията на ООН за

...
Това стана по време на XXIII-та Конференцията на ООН за
Коментари Харесай

ООН поиска бедните да бъдат застраховани срещу бедствия

Това стана по време на XXIII-та Конференцията на Организация на обединените нации за изменението на климата, която се организира в немския град Бон през ноември.

В тази връзка бе оповестена интернационална самодейност, ориентирана към даването към 2020 година на застраховки за стотици милиони поданици на бедните страни, изложени на естествените катаклизми. Бе маркирано също, че макар че застраховането против естествени бедствия е публикувана процедура в света, тя към момента е недостъпна за жителите на минимум развитите островни страни в света.

"През 2017 година стихийните бедствия предизвикаха материални вреди за 200 млрд.долара. Тазгодишният сезон на ураганите, засушаванията и наводненията още веднъж подсети, че никой в света не може да избегне естествените бедствия, само че хората имат опция да застраховат своето имущество ", показват от Организация на обединените нации.

Германските управляващи към този момент откликнаха на апела и оповестиха, че ще отделят 125 млн. $ за самодейността. В свое изказване Томас Силберхорн, държавен секретар на Народното събрание към немския федерален министър по икономическото съдействие и развиването, акцентира, че застраховка "Климатичен риск " е отговор на непрекъснато възходящите рискови метеорологични феномени в света, както и поръчка за превантивна интервенция и решителни дейности за понижаване въздействието на рисковите климатични събития.

"Застраховката е един от инструментите за справяне с това предизвикателство ", добави той.

Англия също заяви, че към юли 2018 година ще отдели 300 млн. лири.

Форумът в Бон сплотява работата на разнообразни равнища по три интернационалните договорености по климата – конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменение на климата (РКООНИК), сесия на страните по Протокола от Киото и по Парижкото съглашение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР