Това ще се тълкува като неизпълнение на полицейско разпореждане Любопитно

...
Това ще се тълкува като неизпълнение на полицейско разпореждане Любопитно
Коментари Харесай

МВР ще наказва директорите на училища, които спират самоволно занятията при заплахи

Това ще се пояснява като несъблюдение на полицейско предписание

Любопитно изключително изказване направи през днешния ден . Той разгласи, че ще бъдат наказвани шефовете на учебни заведения, които затварят образователни заведения по своя воля след сигнали за закани. Тодоров напомни, че от 31 март има нови правила за деяние при такива случаи. 

Тази заран в доста образователни заведения бе получен нов мейл със 

" Във връзка с постъпилия тази заран имейл за закани към учебни заведения желая да напомня, че от петък, 31 март, според заповед на вицепремиера и министър на вътрешните работи господин Иван Демерджиев има въведена нова процедура за реакция при такива заплашителни имейли. Съгласно тази нова процедура решение се взима от МВР, а не от шефовете на учебни заведения. Ето за какво желая да обърна внимание на всички шефове на учебни заведения, че при заплашително известие - било като имейл, било като писмо, решение дали да се прекратят образователните занатия се взима от Министерството на вътрешните работи, като преценяме дали в имейла има евентуална опасност и би трябвало да се прекратят занятията, или не ", разяснява Петър Тодоров. 

" В тази процедура доста в детайли е разказано, малко по малко, какво се прави. Ето за какво през днешния ден прекъсването на образователните занятия и то единствено от общински учебни заведения (заострям вниманието) е в нарушаване на тази процедура . Още сутринта при приемането на имейла дадох предписание да не се стопират образователните занятия, защото самият имейл беше оценен и се реши, че няма учредения за някаква заплаха. Впоследствие в случай че, в нарушаване на разпореденото и маркираното в процедурата, шефовете на учебни заведения спрат своеволно образователните занятия, ще им бъде търсена съответната административна отговорност за несъблюдение на полицейско предписание . За да бъде по-ясно - още веднъж тази заран съм разпоредил документално до края на деня всичките шефове, както и районните инспекторати по обучение, да бъдат осведомени с тази процедура (въпреки че те са осведомени, само че този път и против автограф ще бъдат запознати). И там е разказано тъкмо какво би трябвало да извършват и по какъв начин да го извършват ", добави основен комисар Тодоров. 

Гледайте тук:



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР