Това ще е следващата задача, наистина да усещат хората си

...
Това ще е следващата задача, наистина да усещат хората си
Коментари Харесай

Никола Стоянов: От 1 юни цените ще бъдат в евро и левове frognews.bg

Това ще е идната задача, в действителност да усещат хората си по джобовете си, само че има положителни сигнали. Октомври, ноември имаше спад, декември сме към нулата, а всяка година декември нормално се качва инфлацията, предпразнично цени се подвигат, пазари се повече и по този начин нататък.

 

Тоест, даже това, че не се повишава през декември съществено, е добра вест. Силно се надявам в тази посока да продължим да вървим януари и февруари, да спадне инфлацията. Много ни се желае до май да почне да е едноцифрена инфлацията, под 10 %.

 

Това сподели служебният министър на стопанската система Никола Стоянов по NOVA.

 

България към този момент получи позволение да почне да сече монети през декември, идващото, което е в действителност окончателното решение, дали от 1-ви януари 2024 година ще влезем в еврозоната, ще се вземе април, май месец.

 

Тогава е последният отчет, тогава в случай че бъде решено, тогава към този момент, в случай че нещата са на 100%, че от първи януари 2024 примерно ще се влиза в еврозоната, това значи, че от 1-ви юни 2023 годна ще почне на всички места у нас да имате цени и в евро, и в левове, добави Стоянов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР