Това се случва за първи път от над 40 години

...
Това се случва за първи път от над 40 години
Коментари Харесай

Започна засаждането на „Новата гора на София“

Това се случва за първи път от над 40 години насам, отбелязва Българска национална телевизия.

Фиданките и инструментите са предоставени от неправителствена организация, а теренът от 200 декара е общински.

До края на идната година столицата ще стане по-зелена със хиляди ароматни дръвчета. Тази есен по улиците на София ще бъдат засадени още 1500 дървета.

„ Новата гора на София “ е огромна залесителска самодейност на Столична община, в границите на която ще бъдат засадени над 120 000 нови дървета.

Гората ще се намира наоколо до рекултивираното хранилище за битови боклуци и ще заема повърхност от 225 дка, оповестява уеб страницата на Столична община.

За засаждането на дърветата в гората екипът ще разчита на всички софиянци, защото трудът в акцията е напълно доброволчески.

По проект всичките дървета би трябвало да бъдат засадени в гората в границите на три залесителни сезона – до края на 2018 година

Фиданките за първия залесителен сезон, който ще продължи до 3 декември, са предоставени от неправителствената организация gorata.bg.

Организацията по засаждане на дървета в Новата гора на София ще се осъществя всяка събота и неделя от 21 октомври до 3 декември, сред 10:00 и 16:00 часа, при удобни климатични условия.

Новата гора на София се намира на терен, граничещ с ул. „ Прохладен ъгъл “ в околност „ Дреновица “. Входът за гората се намира против входа на остарялото хранилище за битови боклуци „ Суходол “.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР