Това се случи снощи след оттеглянето на Свободните демократи от

...
Това се случи снощи след оттеглянето на Свободните демократи от
Коментари Харесай

Провалиха се преговорите в Германия, задават се нови избори

Това се случи нощес след отдръпването на Свободните демократи от предварителните диалози, предадоха международните организации и Българска телеграфна агенция.

"По-добре е да не се ръководи, в сравнение с да се ръководи неприятно ", сподели пред медиите в Берлин водачът на Свободните демократи Кристиан Линднер. Той добави, че не е било допустимо да се откри обща основа за договаряния за сформиране на така наречен коалиция Ямайка.

Канцлерът Ангела Меркел изрази страдание тази нощ за неуспеха на проучвателните договаряния за сформиране на ръководеща коалиция в Германия. Меркел сподели, че през днешния ден ще се срещне с президента Франк-Валтер Щайнмайер, с цел да го осведоми, че не е съумяла да се споразумее за ръководеща коалиция със Свободните демократи и Зелените.

Според Ройтерс решението на канцлера да се срещне с президента, който има пълномощието да свика нови избори, е знак, че Меркел няма да прави опити да оглави държавно управление на малцинството със Зелените.

"Това е ден за изчерпателен размисъл какво да вършим отсега нататък в Германия. Като канцлер ще направя всичко допустимо нашата страна да бъде ръководена добре в сложните седмици, които предстоят ", сподели канцлерът, представена от Ройтерс.

Лидерът на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц побърза да удостовери, че партията му няма да взе участие в нова огромна коалиция с ХДС/ХСС, съобщи ДПА.

"Избирателите отхвърлиха огромната коалиция ", сподели Шулц на районна партийна конференция в Нюрнберг.

В петък Шулц сподели, че в случай че договарянията се провалят, би трябвало да бъдат свикани нови избори. След парламентарните избори в Германия на 24 септември, ГСДП разгласи, че ще бъде в съпротива.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР