Това се отнася и за лансираната от Киев идея за

...
Това се отнася и за лансираната от Киев идея за
Коментари Харесай

Любомир Кючуков: Нито Русия, нито Украйна предлага преговори за мир

" Това се отнася и за лансираната от Киев концепция за Среща на върха в границите на Организация на обединените нации, която не предлага договаряния за мир. Тя е планувана като конгрес за наказване на агресор, тъй като тази среща, която се предлага през февруари, изключва присъединяване на Русия. Не и преди тя да бъде изправена пред интернационален арбитражен съд. Това е предложение, което не може да послужи за решение на спора. Абсолютно същото важи и за съветските предварителни условия за договаряния - Украйна да признае териториалното статукво все още ".  

 

Според дипломата договаряния няма да има, до момента в който и двете страни имат вяра, че могат да реализират военна победа. " Русия - тъй като не може да си разреши да загуби. Украйна - тъй като няма да бъде оставена да загуби ".

 

Той акцентира, че при неявяване на политически интерес за договаряния и от Москва, и от Киев - Организация на обединените нации не е в положение да накара двете страни да седнат на масата.

По думите на Кючуков украинският президент Володимир Зеленски отхвърля договаряния с Владимир Путин и предлагането за конференция, в която да не взе участие Русия, е продължение на тази позиция: " Украйна въпреки всичко остави полуотворена врата за ходатайство ".

 

" Ердоган много сполучливо откри ролята на Турция в този многопластов спор. Той беше единственият държавен началник, който застана паралелно до генералния секретар на Организация на обединените нации в търсенето на решение. Ердоган експлоатира сполучливо два свои коза - Босфора, т.е. геополитическата значителност на Турция, и второ - съществуването на ясна дълготрайна външнополитическа тактика за превръщането на Турция в районен водач и световен фактор ".

 

Дипломатът разяснява още: " Засега всички страни в спора насочват напъните си към това по какъв начин войната да бъде продължена, а не към прекратяването ѝ, което прави невероятно прехвърлянето на спора от военното към политическото. В момента мъчно биха могли да се основат условия, които да извърнат политическите настройки в посока мир. Засега господства тезата " към мир посредством война ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР