Това се казва в позиция на ПП, изпратена до медиите.

...
Това се казва в позиция на ПП, изпратена до медиите.
Коментари Харесай

ПП към ГЕРБ: Спрете да лъжете frognews.bg

Това се споделя в позиция на Политическа партия, изпратена до медиите. " За облекчение на сътрудниците от ГЕРБ, им припомняме, че в уеб страницата на Народното събрание се разгласяват стенограми и гласувания. И че на лъжата краката са къси ", гласи още позицията.

Ето и част от лъжите и каква в действителност е истината, пишат още от партията:

 

Днес от ефира на NOVA Даниел Митов повтори лъжата, изречена от Бойко Борисов на брифинг в събота, че „ Продължаваме промяната “ е гласувала срещу законопроекта за назначение на необикновен търговски шеф на " Лукойл ".

 

ИСТИНА: На 13.01.2023 всички парламентарно показани партии, като се изключи Възраждане, гласоподават ЗА законопроекта, който разрешава назначение на необикновен търговски шеф на " Лукойл ".

 

2. “Продължаваме смяната “ не е разгласила на уеб страницата си доклади за даренията, направени към партията, макар че е най-даряваната партия, споделя медийна публикация в профила си във Facebook Десислава Атанасова и Георг Георгиев.

 

ИСТИНА: „ Продължаваме промяната “ е в коалиция с партиите ВОЛТ и СЕК. Партията, която дава отговор за отчетната активност на обединението, е Политическа партия ВОЛТ. Сметката, по която са получавани даренията, също е на Политическа партия ВОЛТ. Задължение на Политическа партия ВОЛТ е да качи на уеб страницата си доклада за даренията и партията към този момент го е изпълнила.

 

За облекчение на сътрудниците от ГЕРБ припомняме, че точни инструкции за отчетността на даренията на обединения в предизборната акция са разказани в Изборния кодекс. Съгласно член 163, алинея 1 ИК Централната изборна комисия в 5-дневен период от регистрацията на партиите и обединенията за присъединяване при всички типове избори и на инициативните комитети за присъединяване при избори за президент и вицепрезидент на републиката и за членове на Европейския парламент от Република България дава на Сметната палата данните за банковата им сметка, предопределена за обслужването на предизборната им акция, и имената и длъжностите на лицата по член 164 ИК. Съгласно член 164, алинея 2 ИК всяка коалиция дефинира ЕДНА от партиите, която взе участие в нея, да дава отговор за приходите, разноските и счетоводната отчетност на обединението, свързани с предизборната и акция. В случая на коалиция " Продължаваме Промяната " това е политическа партия " Волт ", която съответно е разгласила своя доклад за получените дарения от предизборната акция на своята интернет страница.

 

3. „ Неразумно ръководство на финансите “, „ Финансовата злополука, оставена от Асен Василев, е непоправима “, са част от думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов по отношение на бюджета за 2022 година, формиран от кабинета „ Петков “.

 

ИСТИНА: Финансовата политика на Политическа партия докара до следните резултати – 3% недостиг предходната година, а тази година дефицитът е 2,9% на начислена основа, тъкмо под 3%, нужни за Маастрихт и които ни разрешават да влезем в Еврозоната. Това е бюджетът, в който се усилиха пенсиите, заплатите на учителите и лекарите, заплатите в системата на Министерство на вътрешните работи, направи се рекордна капиталова стратегия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР